Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Mina-business

01. 12. 2020. 19:39 >> 19:39

IZ SNP-A ISTAKLI

"Žičara od krucijalne važnosti za opstanak Žabljaka"

Socijalistička narodna partija (SNP) se oštro protivi izmiještanju žičare šestosjeda koja je bila namijenjena za skijalište Savin Kuk, na lokalitet Cmiljača – Žarski katun u Mojkovcu, jer je ona od krucijalne važnosti za opstanak Žabljaka kao turističkog centra.

Iz Opštinskog odbora (OO) SNP Žabljak su pozvali državno tužilaštvo i buduću izvršnu vlast da se zainteresuju za taj problem, s obzirom na to da su, kako tvrde, odlazeća Vlada i nosioci lokalne vlasti grubo zloupotrijebili ovlašćenja i nenamjenski utrošili 11 miliona EUR novca poreskih obveznika.

“SNP, kao dio buduće većine u parlamentu, iniciraće da se utvrdi odgovornost za takvo postupanje i neodgovoran odnos države i lokalne samouprave, a koji u konačnom imaju za posljedicu nestanak Žabljaka kao zimskog turističkog centra”, naveli su iz SNP-a.

Iz te partije su rekli da je Žabljak, u prethodnih oko 20 godina, pao na najniže grane što se tiče zimskog turizma i turističke ponude.

„To sve zahvaljujući aktuelnoj vladajućoj garnituri koja, svojim nemarom i maćehinskim odnosom prema našem zajedničkom dobru, doprinosi tome da ljubitelji skijanja i zimskih sportova sve češće biraju za odmor neki od ski centara u regionu, čija je ponuda, na našu veliku žalost, neuporedivo bolja i sadržajnija od onoga što im trenutno Žabljak može pružiti“, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su pitali da li je najava izmiještanja žičare osveta odlazećeg premijera Duška Markovića Žabljačanima, zbog toga što mu prošle godine nijesu dozvolili gradnju na Crnom jezeru ili razlog za takvo postupanje leži u činjenici da je njegova partija doživjela fijasko na izborima 30. avgusta na Žabljaku.

„Odlazeći premijer pokazuje svojevrsni lokal-patriotizam, želeći da Mojkovcu pokloni nešto što mu nikako ne pripada. Našim lokalnim funkcionerima i vladajućoj garnituri očigledno toga fali ovih dana”, rekli su iz SNP-a.

Oni su podsjetili da je 4. jula ove godine održan sastanak kojem je prisustvovao i predsjednik Opštine Žabljak i na kojem je dogovoreno preprojektovanje postojeće žičare na Savinom Kuku, s obzirom na to da UNESKO nije dozvolio proširenje kapaciteta u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka.

“Umjesto toga, Vlada donosi odluku bez održavanja sjednice, i usvaja predlog o raskidu ugovora između Ministarstva održivog razvoja i turizma kao naručioca radova, i firme Novi Volvoks kao izvođača radova, sa predlogom da se šestosjed žičara, koja je bila opredijeljena za Žabljak, premjesti na lokaciju Cmiljača – Žarski”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније