Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J.

29. 10. 2021. 14:12 >> 14:13

"ZA LJEPŠU I ZDRAVIJU CG"

CRBC sa 35 hiljada eura podržava ekološki projekat

Kompanija CRBC podržaće sa 35 hiljada eura realizaciju projekta "Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru", koji je pokrenut u cilju obilježavanja 30 godina od proglašenja ekološke države.

Ugovor o finansijskoj podršci danas su potpisali generalni direktor kompanije CRBC Montenegro Hei Šićijang i vršilac dužnosti direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić.

"Projekat 'Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru', koji je Agencija pokrenula u saradnji sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma označiće ne samo obilježavanje tridesetogodišnjice od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, već će biti jedan veliki doprinos u sprovođenju aktivnosti koje će nas promovisati u skladu sa usvojenom Deklaracijom. Kao jedan od prioritetnih ciljeva je uređenje dvorišta Univerziteta Crne Gore, a važnost navednog prepoznala je kompanija CRBC kao društveno-odgovorni subjekt, koji će svojim doprinosom iskazati važnost kontinuirane brige o životnoj sredini i poštovanju ekoloških standarda i obezbijediti sredstva u iznosu od 35 hiljada eura. Od navedenih sredstava izvršiće se radovi na uređenju, uključujući sadnju trave i drugih autohtonih biljnih vrsta, kao i obezbjeđenje parkovskog mobilijara", saopštio je vršilac dužnosti direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić.

Gazdić se zahvalio kompaniji CRBC što je prepoznala značaj promocije zelene energije i zdravog okruženja, dodajući da vjeruje da će Agencija i CRBC zajednički raditi na promociji razvijanja pojedinačne i kolektivne svijesti o važnosti kvaliteta prirode za javno zdravlje, na koje nas je upozorilo i ovo vrijeme pandemije.

Iz kompanije CRBC poručuju da, kao subjekt koji posluje u Crnoj Gori, brinu i o dobrobiti zajednice.

"Kroz ovu finansijsku podršku želimo da doprinesemo Crnoj Gori kao ekološkoj državi i pomognemo njenim institucijama u naporima da kreiraju što veći broj zelenih površina, koje mogu koristiti svi građani. CRBC je građevinska kompanija, ali je ekologija samim tim za nas važnija i trudimo se da zaštita životne sredine bude dio svih naših poslovnih aktivnosti", naveo je generalni direktor kompanije CRBC Montenegro Hei Šićijang.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније