Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

O. Zogović

18. 12. 2021. 07:05 >> 07:06

KOLAŠIN 1600

Danas počinje sezona skijanja

U Ski centru Kolašin 1600, kojim upravlja državno preduzeće Skijališta Crne Gore, danas zvanično počinje sezona skijanja.

"Sve je spremno za početak zimske turističke sezone, a s obzirom na obilne sniježne padavine na ski centru Kolašin 1600 od ove zime očekujemo što više skijaških dana, mnogo posjetilaca i očekujemo da ćemo postati prijestonica zabave u sjevernom regionu Crne Gore", kazao je Portalu RTCG direktor Ski centra Kolašin 1600 Bojan Medenica.

Gosti iz Crne Gore su im, kaže, najvjerniji posjetioci, ali očekuju, naravno, i goste iz regiona , Turske, izraela...

"Očekujemo turiste iz Albanije koji sada već tradicionalno biraju Kolašin kao svoju destinaciju za zimska putovanja, takođe iz Srbije, sa Kosova, iz Slovenije, Turske, Hrvatske, Izraela…", kazao je Medenica.

Cijene skijanja, uprkos novim ulaganjima i poboljšanju sadržaja, ostaju nepromijenjene.

"Kompletan cjenovnik ski karata se nalazi na našem sajtu, i cijene su na nivou prošlogodišnjih. Od ove godine u ponudi imamo kompletno novu opremu Brenda “Fischer” koja će biti dostupna za rentiranje, a najveća novina je pokretna traka za početnike i djecu. Cijene ovih usluga će biti usvojene tokom narednih dana i čim budu poznate objavićemo na sajtu i na društvenim mrežama", saopštio je Medenica.

Ove sezone, kako je kazao, odlučili su se za potpunu promjenu imidža što se tiče događaja koje će organizovati na ski centru.

"Taj dio se prvenstveno odnosi na muzički asortiman. Uzevši u obzir da nam je ciljna grupa mlađa, visokoplatežna klijentela koja voli adrenalin i malo “brže”, modernije stilove života, od muzičkog programa ćemo imati uglavnom elektronsku muziku, uz gostovanja pop zvijezda i muzičkih grupa. Osim toga, na ski centru će se ove godine igrati i predstave, biće organizovana FIS takmičenja, diplomatski dan na snijegu, a za najmlađe će biti organizovan zabavni program uz kreativne animatore", kazao nam je Medenica.

Za početak rada ski centra nastupiće pionir regionalne DJ scene Marko Nastić.

"Samo otvaranje zimske turističke sezone biće adekvatan uvod u sve ono što slijedi, sezonu će otvoriti najzvučnije ime elektronske muzike na ovim prostorima – Marko Nastić. Warm up i set nakon Markovog odradiće talentovana i kvalitetna ekipa radia “Zunzar” – Vuk i Lazar. Osim muzičkog dijela, naš partner “Lovćen” osiguranje organizovaće takmičenje za najmlađe posjetioce, a njih će takođe zabavljati i animator Žarko Žabac", saopštio je direktor Ski centra Kolašin 1600.

Sve će biti organizovano u skladu sa epidemiološkim mjerama.

"U Skijalištima Crne Gore smo uvijek poštovali sve mjere i preporuke nadležnih institucija, što će, naravno, iti slučaj i u pooštravanju epidemioloških mjera. Želimo podsjetiti da je skijanje sport u kojem se koriste maske, rukavice, a i odvija se na distance većoj od propisana 2 metra, tako da se smatra bezbijednijim od ostalih sportova kada je u pitanju poštovanje mjera", naveo je Medenica.

Ski centar trenutno raspolaže sa kapacitetom od 10,5 kilometara sniježnih staza, do kojih se dolazi žičarom K-8, i od ove godine trakom za početnike kao novinom.

Žičara K7, koja će spojiti dva kolašinska ski centra, neće biti u funkciji na početku zimske sezone.

"Žičara K7 je prethodnih dana spojena na elektroenergetsku mrežu i po preporukama proizvođača potreban je period testiranja nakon čega će se ona pustiti u rad. Tačan datum u ovom trenutku ne možemo dati jer zavisi od više faktora", kazao nam je Medenica.

Riječ je o jednom od najznačajnijih projekata unapređenja turističke infrastrukture Crne Gore, koji će omogućiti umrežavanje kolašinskih centara i dodatno pozicioniranje Bjelasice na mapi atraktivnih zimskih evropskih destinacija.

"Kada se ski centri Kolašin 1600 i Kolašin 1450 spoje objedinjeni će raspolagati sa 45 kilometara skijaških staza svih kategorizacija. Kada počne sezona planiramo snimanje svake staze na ski centru Kolašin 1600, nakon čega ćemo napraviti interaktivnu mapu koja će biti dostupna svim posjetiocima našeg sajta www.skijalista.me, kako bi i prije samog dolaska na ski centar bili u potpunosti upoznati sa kompletnom skijaškom infrastrukturom kojom raspolažu Skijališta Crne Gore", naveo je Medenica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније