Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета  [ I. P. ]

21. 09. 2022. 11:15 >> 11:12
4

RADIĆ OCIJENIO

Odluka Putina poraz dosadašnje politike po pitanju Ukrajine

Vojni analitičar Aleksandar Radić ocijenio je da današnja odluka predsjednika Rusije Vladimira Putina o djelimičnoj mobilizaciju zbog Ukrajine predstavlja "poraz dosadašnje politike zvanične Moskve u tom sukobu.

Radić je za agenciju Beta ocijenio i da je ta mobilzacija bila opcija koja je, kako je kazao, očigledno politički odlagana zbog posljedica koje može da izazove na unutrašnjem planu.

"Sasvim je jasno da je riječ o porazu politike koja je pokušala sa ograničenim kontigentom oružanih snaga i to iskuljučivo profesionalaca da riješi vrlo ozbiljno zadatke u ratu", rekao je on.

Prema njegovim riječima, odmah se pokazalo da "to neće ići tako" i onda je Rusija pribjeglo agažovanju dobrovljaca.

Radić je kazao da su se pozivi dobrovljcima prije svega zasnovani na finansijkoj ponudi, te dodao da je "naravno nemoguće tako dobiti rat i riješiti situaciju na terenu".

Napomenuo je i da ruski narod nema u tradiciji "plaćenički mentalitet".

"Bilo je neodrživo sa jako skromnim brojem ljude održati i pritisak na ratištu i voditi napadna dejstva i istovremeno braniti veliki prostor koji je pod ruskom kontrolom", kazao je Radić.

Rekao je da je "mobilizacija bila opcija koja je očigledno politički odlagana zbog posljedica koje može da izazove na untrašnjem planu, i da je, kako je ocijenio, sada "postala neizbježna".

Smatra i da "nema drugog načina da ruska vojska na terenu zadrži teritorije".

Podsjetio je i da se ukrajinska vojska popunjava mobilacijom i da je naoružava Zapad te ukazao da je "u takvoj situaciji politička Moskva morala da poveća broj ljudi i da se odrekne dosadašnjeg pristupa".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније