Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

20. 11. 2023. 22:05 >> 22:06
1

OSTIN U KIJEVU

Vašington najavio novu vojnu pomoć Ukrajini

SAD su objavile danas, na dan kada je ministar odbrane SAD Lojd Ostin u posjeti Kijevu, novu vojnu pomoć Ukrajini od 100 miliona dolara, koja uključuje sredstva za protivvazduhoplovnu odbranu.

Pomoć uključuje sisteme Himars, artiljerijsku municiju i protivtenkovsko oružje, kao i malokalibarsko oružje, prema saopštenjima Pentagona i Stejt departmenta.

Nova pomoć dolazi iz sredstsava koja je već odobrio američki kongres ali koja se sve više smanjuju dok se čeka da kongres izglasa novi paket pomoći za Ukrajinu koji je tražio predsjednik Džo Bajden ali koji još nije izglasan zbog protivljenja republikanskih predstavnika.

"Od presudne je važnosti da kongres preduzme mjere da podrži Ukrajinu usvajanjem dodatne budžetske pomoći", rekao je državni sekretar SAD Entoni Blinken u saopštenju.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin je danas u Kijevu dao uvjeravanja ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Vašington nastaviti sa svojom podrškom Ukrajini u njenoj borbi protiv ruske invazije.

SAD su daleko najveći donator vojne pomoći Ukrajini sa ukupno 44 milijardi dolara datih od početka ruske invazije u februaru 2022. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније