Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

В.Г.

15. 05. 2023. 11:06 >> 11:06

ZBOG FINANSIJSKIH RAZLOGA

Gran Kanarija razmatra da ne igra Evroligu

Košarkaški klub Gran Kanarija razmatra da ne učestvuje u narednoj sezoni Evrolige, prenosi Basket Njuz.

Granka je osvajanjem Evrokupa automatski stekla pravo učešća u Evroligi sljedeće godine, međutim, klub ozbiljno razmatra mogućnost da odbije takvu priliku.

Razlozi za takvu odluku su finansijske, logističke i takmičarske prirode koje postavlja regularna sezona od 34 utakmice, vrhunski protivnici i zahtjevan raspored putovanja potrebni za balansiranje između Evrolige i ACB lige.

U svom posljednjem nastupu u Evroligi u sezoni 2018-19, Gran Kanarija je ostvarila osam pobjeda od 30 utakmica i zauzela 14. mjesto među 16 ekipa.

U međuvremenu, u ACB ligi, nije uspjela da se plasira u plej-of i završila je na 12. mjestu.

Konačna lista učesnika za sezonu Evrolige 2023-24 biće potvrđena tokom Generalne skupštine u julu.

Ukoliko tim sa Kanarskih ostrva odustane od elitnog takmičenja, glavni favorit da popuni upražnjeno mjesto je ekipa Valensije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније