Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

О.З. [ Marko Terzić, TVCG ]

09. 12. 2022. 15:53   >>  15:55 28

SASLUŠAN U SDT

Saši Čađenoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata. On je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Oko 12 sati u pratnji inspektora odveden je u zgradu SDT-a na saslušanje. Odluku o zadržavanju donio je specijalni tužilac Miloš Šoškić.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je jutros lišilo slobode specijalnog tužioca S.Č.", saopšteno je iz SDT-a.

Kako se navodi, sumnja se da je Čađenović, obavljajući funkciju specijalnog tužioca od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

"Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je državni tužilac Vukas Radonjić.

Пратите нас на

Коментари28

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније