Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Ч.Ј./М.В.

23. 12. 2022. 12:04 >> 12:05

BIVŠI DIREKTOR UPC

Milošević priveden kod sudije za istragu, tužilaštvo sprema nova hapšenja

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević priveden je u Viši sud u Podgorici, kod sudije za istragu. On je juče saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i određeno mu je zadržavanje do 72 sata. SDT Miloševića tereti da je u aprilu formirao kriminalnu grupu. Po saznanjima Portala RTCG, očekuje se da će biti još hapšenja pripadnika kriminalne organizacije.

Miloševićev advokat, Vladan Bojić, kazao je juče nakon saslušanja da se neće žaliti na tužilačko zadržavanje, ali da hoće ako danas bude produženo. On je naveo da je Milošević odbacio optužbe.

"Donijeto je rješenje o zadržavanju, očekujemo sjutra da će biti podnijet predlog za određivanje pritvora", kazao je Bojić.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u srijedu su uhapsili Miloševića, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Po nalogu Specijalnog državng tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, kazao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić agenciji.

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

Milošević je bio saslušavan i početkom oktobra u akciji Specijalnog tužilaštva usmjerenoj ka zaustavljanju krijumčarenja cigareta.

Kako je ranije saopšteno, krijumčarenje je realizovano prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću.

Tada je uhapšeno nekoliko osoba, uključujući nekke službenike Uprave prihoda i carina.

Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније