Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.M.Lj. ]

09. 03. 2023. 11:13 >> 11:27

PREBIJANjE TINEJDžERA

Raduloviću, Kovačeviću i Grgoviću pritvor do 30 dana

Osamnaestogodišnjem Lazaru Raduloviću i godinu starijim Obrenu Kovačeviću i Aleksi Grgoviću, određen je pritvor do 30 dana, saopšteno je iz iz Osnovnog suda u Podgorici. Oni se sumnjiče da su pretukli maloljetnog D.R, i za nasilničko ponašanje prema M.P.

Pritvor je osumnjičenima određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke. 

"Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima R.L., G.A. i K.O. koji se terete da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu P.M. i R.D. i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu R.D. Pritvor je određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke V.B., M.L., D.M i P.O., koji su, prema stanju iz spisa predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, bili očevici predmetnog događaja, pa budući da svjedoci, kao i osumnjičeni posjećuju istu igraonicu, to bi isti mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na navedene svjedoke, iz kojeg razloga, po mišljenju sudije za istragu, stoji navedeni pritvorski osnov", navodi se u saopštenju. 

Navodi se da je Radulovuću pritvor određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se, kako su kazali, radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, a kakva su i krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

"Sudija za istragu je odbio predlog da se u odnosu na osumnjičene G.A. i K.O. pritvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, imajući u vidu da ova lica do sada nisu osuđivana, niti su protiv njih pred ovim sudom u toku postupci, te odbio da odredi pritvor zbog opasnosti uticaja na svjedoke oštećene u odnosu na sve osumnjičene, nalazeći da su P.M. i R.D. lica koja su oštećena i na koje se, po logici stvari, ne može uticati", saopšteno je iz Osnovnog suda. 

Pritvor po ovom rješenju osumnjičenima može trajati najduže trideset dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније