Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

25. 11. 2022. 12:27 >> 13:28
4

RAKOČEVIĆ SAOPŠTIO

"Glasaćemo za jednog sudiju Ustavnog suda kada se odredi datum izbora"

Demokratska partija socijalista će glasati za jednog sudiju Ustavnog suda kad se dogovori datum vanrednih parlamentarnih izbora i povuče Zakon o predsjedniku, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Rakočević je to najavio na današnjoj konferenciji za novinare.

„DPS je spreman da bude vrlo konstruktivan i da izaberemo makar jednog sudiju, pod jasnim uslovima. Jedan uslov je da odredimo tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora, a drugi da se povuče neustavni zakon o predsjedniku“, rekao je Rakočević. 

Upitan da prokomentariše ostavku Jovane Marović na funkcije u Vladi i stranci, kazao je da ostavka ministarke koja je u tehničkom mandatu nije nešto što čudi.

"Marović je uvijek imala jasne stavove povodom potrebe da Crna Gora bude naredna članica EU. Ona je shvatila da ova vlada i Abazović rade sve da Crna Gora ne bude dio EU, a ne ono za šta je dobila mandat, a to je da sprovodi reforme“, kazao je Rakočević.

Kazao je da pozivaju Specijalno državno tužilaštvo SDT da preduzme istražne radnje u Rudniku uglja, CEDIS-u i EPCG jer se tamo, kako je naglasio, dešavaju koruptivne radnje.

“Sačinićemo više krivičnih prijava zbog neodgovornih radnji u CEDIS-u i nepoštovanja biznis plana iz 2021. CEDIS to nije poštovao, a zaposlio je cirka 1000 ljudi i pričinio nemjerljivu štetu tom preduzeću”, rekao je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније