Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ Beta ]

10. 10. 2022. 10:30 >> 10:54

ZELENSKI

Najmanje pet osoba poginulo, 12 ranjeno u nizu raketnih napada na Ukrajinu

Najmanje pet osoba je poginulo, a 12 je ranjeno u nizu raketnih napada izvršenih jutros na Kijev, objavila je ukrajinska policija prvi bilans.

"U ovoj fazi poznato je da ima pet mrtvih i 12 ranjenih", navela je policija na Fejsbuku precizirajući da je "najveći deo" napada izvršen na centar glavnog grada Ukrajine.

Niz napada, razmjera koje nijesu viđene u posljednjih više mjeseci, izveden je danas na brojne ukrajinske gradove, uključujući i Kijev, a u njima ima mrtvih, objavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Pored glavnog grada udari su prijavljeni u Lavovu na zapadu zemlje, vrlo udaljenom od linije fronta, Dnjepru u centru i u Zaporožju na jugu Ukrajine.

"Pokušavaju sve da nas unište, da nas izbrišu sa lica Zemlje", rekao Zelenski na društvenim mrežama.

U saopštenju iz ukrajinskog predsjedništva objavljeno je da su glavni grad Kijev i "brojni" drugi gradovi gađani jutros i pozvano stanovništvo da "ostane u skloništima".

"Ukrajina je pod raketnim napadom, imamo informacije da su brojni gradovi naše zemlje pogođeni", objavio je preko Telegrama zvaničnik predsjedništva Kirilo Timošenko.

Novinari agencije Frans pres čuli su najmanje pet eksplozija u Kijevu jutros i vidjeli kako se dižu stubovi dima.

Iz službe Hitne pomoći u Kijevu objavljeno je da ima stradalih, ali za sada nema podataka o njihovom broju.

Regionalni guverner Lavova Maksim Kozitski objavio je da je taj grad, dosad uglavnom pošteđen u borbama sa ruskom vojskom, jutros bombardovan.

"Zabilježeni su udari na energetsku infrastrukturu u regionu Lavova", napisao je on preko Telegrama i pozvao stanovništvo da ostane u skloništima zbog "prijetnji od novih napada".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније