Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.В. [ KRIK ]

27. 09. 2022. 06:52 >> 15:30
1

NOVO SUĐENjE PLjEVLjAKU

Svjedoku protiv Šarića epidemija korone spasila život

Optuženom pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću, kome danas počinje suđenje u Beogradu, na teret se stavlja da je tokom boravka u pritvoru nastavio sa švercom kokaina, naručio ubistvo svog saradnika u Ekvadoru, ali i planirao da likvidira Nebojšu Joksovića, svjedoka u postupku koji se vodi protiv njega. Informacije iz istrage koja se protiv Šarića vodi u Srbiji, ali i protiv njegovih navodnih pomagača Hrvatskoj, posebno o pokušaju ubistva Joksovića dovode u pitanje kvalitet zaštite koju svjedok ima budući da ga je osumnjičena grupa zavjerenika bez problema pratila, nadzirala i imala informacije o njegovim planovima.

"Šarić je tražio uslugu. Italijanska policija je uhapsila grupu ljudi u jednom stanu. U tom stanu je ostao ključ od drugog stana u kom je bio smešten kokain pa je Darko tražio od mene da li imam nekoga ko bi obio brave tog stana i iznio kokain. Do posla nije došlo, jer je italijanska policija našla ključ i poslije nekoliko dana zaplijenila kokain. Radilo se o količini od 300 kilograma”, ovo su ključne riječi svjedočenja Nebojše Joksovića, Šarićevog prijatelja iz detinjstva, koje su obezbijedile da Pljevljak bude osuđen za šverc droge.

Kako piše KRIK, nijedan drugi svjedok nije direktno optužio Šarića da je upravljao poslovima sa drogom – sem njegovog dugogodišnjeg prijatelja Joksovića.

Od kada je odlučio da svjedoči protiv Šarića, Joksovićeva imovina je više puta napadana: njegova štamparija u beogradskom naselju Žarkovo gađana je iz „"olje”, na kafić je bačena bomba, kuća mu je zapaljena, a njegov brat od strica Radojica Joksović je ubijen.

KRIK prenosi da je Joksović za ovo u sudnici krivio Šarića, ali ne postoje dokazi da on stoji iza ovih napada.

Joksović je prije dvije godine odlučio da ode na Drinsku regatu, a Šarićevi saradnici saznali su za njegove planove, tvrdi tužilaštvo u istrazi.

Milan Vučinić je, već početkom marta 2020. godine, posredstvom kriptovanog telefona navodno obavijestio Šarića, koji se tada nalazio u pritvoru u Beogradu, da će njegov bivši prijatelj posjetiti ovaj događaj na ljeto.

Kada je to čuo, Šarić mu je, kako tvrdi tužilaštvo, rekao da nađe nekog ko će likvidirati svjedoka saradnika, a da će on sve finansirati.

Vučinić je pronašao ubicu čiji identitet tužilaštvo do danas nije utvrdilo, a koga su u tajnoj komunikaciji oslovljavali sa – Kurjak.  On se bacio na zadatak. Poručio je snajpersku pušku i njenu sliku poslao Vučiniću koji ju je, kako tužilaštvo tvrdi, proslijedio Šariću.

Kurjak je o svemu obavještavao Vučinića, kako otkrivaju „skaj“ poruke. Rekao mu je "da će gledati da Joksoviću pomogne da ode na dug put”.

Joksović je, ipak, imao sreće, a da tada toga nije ni bio svjestan. Jedan je od rijetkih kome je pandemija virusa korona spasila život.

"S obzirom na nestabilnu epidemiološku situaciju i mjere za suzbijanje epidemije korona virusa, manifestacija Drinska regata odlaže se”, saopštila je lokalna turistička organizacija.

Vučinić je o ovome porukom obavijestio broj na "Skaj“ aplikaciji za koji tužilaštvo tvrdi da je Šarićev.

"Šteta, dobro, nešto će da naleti”, odgovoreno mu je s tog broja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније