Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

26. 04. 2023. 14:35 >> 14:35

U VIŠEM SUDU

Kontrola optužnice u predmetu "Plantaže" odložena za 25. maj

Kontrola optužnice u predmetu Plantaže odložena je za 25. maj. Ona je trebalo da počne danas u Višem sudu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv okrivljenih Veselina Vukotića, Đorđija Rajkovića, Seada Šahmana, Duška Perovića, Boža Mihailovića i Verice Maraš, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Oni se sumnjiče da su od 24. decembra 2019. godine do 23. aprila 2020. godine u Podgorici, kao odgovorne osobe u oštećenom preduzeću Plantaže, zloupotrijebili svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom i nijesu vršili svoju dužnost, pa su tako firmi OMP pribavili protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 40 hiljada, a Plantažama nanijeli imovinsku štetu.

SDT je u avgustu prošle godine proširilo istragu tokom koje je uhapšena bivša izvršna direktorica, Verica Maraš, zbog sumnje da je Plantažama napravila štetu od oko pet miliona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније