Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

15. 09. 2023. 21:15 >> 21:15
2

FUDBALER ZA PORTAL

Kojašević: Presuda užasna, žaliću se

Crnogorski fudbaler Damir Kojašević kazao je za Portal RTCG da je nezadovoljan presudom Milojici Sošiću, službeniku policije, koji je osuđen na tri mjeseca kućnog zatvora jer je u oktobru prošle godine zlostavljao našeg fudbalskog asa. Kojašević nam je rekao da će se žaliti na tu presudu.

"Nijesam zadovoljan. Ovo je užas. Da čovjek sjedi kući tri mjeseca i da prima platu. Biće žalbe", rekao je Kojašević. 

On je naveo da očekuje da se na presudu žali i tužilaštvo. 

"I tužilac koji je bio u sudnici nije bio zadovoljan odlukom", tvrdi Kojašević. 

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici policajac Milojica Sošić osuđen je na tri mjeseca kućnog zatvora jer je u oktobru prošle godine zlostavljao Damira Kojaševića. To je danas saopšteno iz Osnovnog suda u Podgorici.

"Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, a je sud prilikom odmjeravanja kazne cijenio brojne olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, usljed čega je našao da će se ovakvom kaznom postići kako specijalna, tako i generalna prevencija", navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

U saopštenju se objašnjava da je policajac Sošić koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizaciju službenog vozila zaustavio Kojševića.

"Kritičnom prilikom oštećeni je zvučnom i svjetlosnom signalizacijom službenog vozila zautavljen u saobraćaju, nakon čega je okrivljeni prema njemu postupao na način kojim se vrijeđa ljudsko dostojanstvo, pitajući ga ima li kakvih problema, pa ga uhvatio za kragnu od majice i odgurnuo ka zadnjoj strani vozila, zadavši mu dva udarca otvorenom šakom u predjelu vrata, a kada mu je oštećeni saopštio da će ga tužiti, okrivljeni ga je odgurnuo i zadao mu još jedan udarac pesnicom u predjelu vrata, upućujući mu psovku. Oštećeni je zadobio laku tjelesnu povredu u vidu otoka desnog zaušnog dijela", zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo, Damir Kojašević za Portal RTCG naveo je u oktobru prošle godine da ga je nekoliko policijaca u Podgorici, bez ikakvog razloga napalo. Tom prilikom je, kako navodi, povrijeđen.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније