Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Marko Terzić, TVCG ]

25. 10. 2023. 06:30 >> 06:32

NOVA HAPŠENjA

Na krađu šljunka iz Morače još nije stavljena tačka

Eksploatacija šljunka iz korita rijeke Morače, nažalost nije prošlost. Podgorička policija uhapsila je juče tri osobe u Botunu, osumnjičene za krađu šljunka. Jedna od njih je, prema riječima ekološkog aktiviste Vuka Vujisića, do sada više puta uspijevala da izbjegne procesuiranje, zbog čega on sumnja na korupciju. Iz tužilaštva su za TVCG kazali da su sve tri osobe, priznale izvršenje djela.

Pored svih zabrana, akcija i hapšenja, policija je na obali Morače zatekla dva kamiona u kojima se nalazio šljunak, rovokopač i tri osobe koje su, kako je saopšteno iz policije, iskopavale i prevozile šljunak.

“Čini mi se da je ovo posljednja ekipa koja je zalazila u samo korito Morače na ovom rejonu i da sada kada su oni procesuirani i kad su im mašine zapečaćene da nećemo više imati ovakvih aktivnosti na ovim pozicijama”, kaže ekološki aktivista Vuk Vujisić.

Vujisić ističe da su skoro mjesec dobijali dojave o ovom slučaju. Međutim, ukazuje na to da je jedan od osumnjičenih više puta, zahvaljujući aktima za sanaciju privatne parcele, uspijevao da izbjegne procesuiranje.

“Treba vidjeti na koji način su donijeti ti akti i da li je bilo korupcije u donošenju tih akata. Ako imate takav papir koji i dalje omogućava ljudima da eksploatišu i da nešto saniraju evo godinu, a da nema ništa od sanacije, već se obrađuje materijal, treba preispitati te akate i kako je došlo do tih akata i ko provjerava na koji način”, ističe Vujisić.

Sigurno je, nadležnima ne može faliti posla, a u ovom slučaju ni dokaza. Vujisić ističe da je sve zabilježeno.

“Imamo i video materijal, snimljeni su ovi kamioni od sinoć kako se spuštaju i ovaj rovokopač koji je zapečaćen, i snimljeno je naravno kako oni kopaju kako tovare taj kamion. Mislim da će nakon što je pala ova ekipa i ostali se zapitati da li im se isplati da nastave eksploataciju”, poručio je Vujisić.

Trojica uhapšenih priznala su izvršenje krivičnog djela nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније