Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Libertas ]

20. 12. 2023. 13:16 >> 13:18
1
Čitaj mi:

VUKOTIĆ NA SUĐENJU

"Nakon hapšenja, neko izbrisao Telegram i Signal iz telefona Medenice"

Suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i sutkinji Privrednog suda Milici Vlahović-Milosavljević, odgođeno je danas u Višem sudu u Podgorici za 16. februar.

Odgađanje je uslijedilo na zahtjev Medeničinog i branioca Vlahović-Milosavljević, advokata Zdravka Begovića i Nikole Martinovića, jer nijesu dobili izjašnjenje tužioca o izdvajanju spisa iz predmeta, već su ga čuli tek danas, piše Portal Libertas.

Advokati su tražili da se izdvoji zapisnik o saslušanju sutkinje Vlahović-Milosavljević i izvještaj Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) o pretresanju mobilnog telefona Vesne Medenice, jer je, kako su obrazložili, nepotpisan i bez pečata i predstavlja pravno nevaljan dokaz.

Tome su se zastupnici optužnice usprotivili, smatrajući da je nalaz urađen po Zakonu o krivičnom postupku.

Državni tužilac Vukas Radonjić kazao je danas da je to izjašnjenje poslao Višem sudu 5. decembra.

Njegov kolega, Jovan Vukotić, naveo je da to što nalaz nije potpisan, nije zakonska obaveza službenika ANB-a.

On je danas kazao da je "neko u policiji, u pet sati ujutro, nakon što je Medenica uhapšena, izbrisao aplikacije Signal i Telegram iz njenog telefona", ali da ih je, potom, ANB vratio uz pomoć specijalnog programa.

Advokat Martinović je kazao da je naredbom bilo obuhvaćeno samo pretresanje mobilnog telefona Medenice, ali ne i vraćanje aplikacija.

"Očigledno je da je ANB služio da vrati pojedine aplikacije, a ne da pretresa telefon Medenice. To je kao da pođete u stan kod komšije i uzmete podatke", rekao je Martinović.

Ako je, naveo je Begović, "činjenica da je neko u policiji izbrisao aplikaciju iz mobilnog telefona Vesne Medenice, to u potpunosti kompromituje taj dokaz".

"Jer kako je neko u policiji intervenisao u njenu korist, tako je mogao da interveniše i na njenu štetu", istakao je Begović.

Milica Vlahović-Milosavljević tereti se za zloupotrebu službenog položaja, a Vesna Medenica da je isto to krivično djelo počinila putem podstrekavanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније