Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

29. 12. 2023. 13:56 >> 14:19
Čitaj mi:

Odbijena žalba

Jovanić će se braniti sa slobode

Bivši predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić braniće se sa slobode, jer je Apelacioni sud odbio žalbu Specijalnog tužilaštva na rješenje Višeg suda, koji je prihvatio jemstvo za njega od 768 hiljada eura.

Rješenjem Višeg suda u Podgorici, usvojen je predlog branioca optuženog Blaža Jovanića za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva ukupne vrijednosti 768.000 eura. 

Jemstvo je ponudio na nekoliko nepokretnosti i to na stambeni i poslovni prostor u Podgorici.

Ukupna vrijednost je 768.000 eura. 

"Rješenjem je određeno da će pritvor optuženom Blažu Jovaniću biti ukinut nakon što Uprava za katastar i državnu imovinu – područna jedinica Podgorica upiše hipoteku na ovim nepokretnostima u korist države Crne Gore. Određeno je da će se jemstvo ukinuti i optuženi staviti u pritvor, ako na uredan poziv ne dođe, a izostanak ne opravda, ili ako se protiv njega, nakon što je ostavljen na slobodi, pojavi neki drugi zakonski osnov za pritvor, a ukoliko optuženi pobjegne, rješenjem će se odrediti da se vrijednost data kao jemstvo unese u poseban razdjel budžeta za rad sudova", navodi se u saopštenju Apelacionog suda. 

Istim rješenjem Jovaniću su izdate mjere nadzora i to obaveza povremenog javljanja Upravi policije – Odjeljenju bezbjednosti Podgorica svakog prvog u mjesecu i zabrana napuštanja boravišta.

"Optuženi je upozoren da će se protiv njega odrediti pritvor ako prekrši izrečene mjere nadzora", upozoravaju iz Apelacionog suda. 

Jovanić je optužen za stvaranje kriminalne organizacije koja je navodno oštetila državu za više stotina hiljada eura, preko stečajnih postupaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније