Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Slobodna Dalmacija [ M.V. ]

17. 01. 2024. 11:12 >> 23:00

ZATVOR U SPLITU

Optuženi za ubistvo “škaljarca” progutao žilet

Zatvoreniku koji je u ponedjeljak poslijepodne iz splitskog zatvora u pratnji tri policijska kombija pod rotacijama hitno prebačen u hitnu pomoć zbog povreda u ustima i ždrijelu, koje su nastale nakon što je najvjerovatnije u ćeliji progutao žilet, ovo nije prvi put da je tako nešto napravio. Radi se o 30-godišnjem Dušku Tanaskoviću iz Kragujevca, kojem se na zadarskom Županijskom sudu sudi za likvidaciju 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, kojeg je 25. avgusta 2022. godine ubio na plaži Katarelac na ostrvu Pagu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, nakon obrade u bolnici, a zbog navodnog odbijanja saradnje sa ljekarima, vraćen je istog dana u zatvor. No, dan poslije, u utorak, ponovno je pod pratnjom naoružanih policijskih specijalaca prevezen u splitsku bolnicu.

Sutkinja Ana Brkić, koja vodi Tanaskovićev predmet, nije dobila nikakvu službeno obavještenje iz splitskog zatvora, niti njegov splitski advokat Vinko Gulišija.

Iz hrvatskog Ministarstva pravosuđa su kratko odgovorili da je “iz zatvora u Splitu u vanjsku zdravstvenu ustanovu sproveden istražni zatvorenik zbog sumnje na moguće gutanje oštrica”.

"U zatvoru u Splitu, kao i drugim kaznenim tijelima, osobe lišene slobode smještaju se u skladu relevantnim odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora, pri čemu ne bilježimo odstupanje niti u ovom slučaju. Takođe, nakon medicinske obrade i zbrinjavanja osoba lišenih slobode u tzv. vanjskoj ustanovi, s osobom lišenom slobode se dalje postupa isključivo prema preporukama i uputstvima liječnika, što je i ovdje slučaj", naveli su iz Ministarstva.

Slobodna Dalmacije nazvanično saznaje da je Tanasković u decembru prošle godine prebačen iz zadarskog u splitski zatvor zbog bezbjednosnih razloga. Još dok je bio u Zadru, kako se kasnije ispostavilo na suđenju, gutao je žilete omotane selotejpom i upaljače.

Tanaskovića optužnicom tužilaštva iz Zadra terete da je s leđa pucao u Vlaovića, za kojeg su mediji u regionu nakon ubistva pisali da je bio visokopozicionirani pripadnik zloglasnog crnogorskog “škaljarskog klana” te da je živio “na visokoj nozi”, vozio skupe automobile, stalno bio u društvu starleta.

Tog avgustovskog jutra, oko šest časova, Vlaović je izišao iz noćnog kluba, a onda mu je prišao Tanasković i iz neposredne blizine mu iz pištolja s prigušivačem ispalio hitac u glavu. Žrtva je preminula na putu do zadarske bolnice.

Ubistvo je zabilježeno nadzornim kamerama. Tanasković je potom pobjegao, a vrlo se brzo vratio i tada je uhapšen. Prve su informacije tada, po pisanju srbijanskih medija, govorile o tome da je Vlaovićevo ubistvo naručio vođa rivalskog "kavačkog klana" Radoje Zvicer, i za to je platio 50.000 eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније