Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V. [ Slobodna Dalmacija ]

18. 01. 2024. 16:42 >> 16:54

OPTUŽENI TANASKOVIĆ

Htio da bježi jer "škaljarski klan" planira da ga ubije u zatvoru?

Kragujevčanin Duško Tanasković (30), kojem se u Zadru sudi zbog ubistva državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića (39), visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" na ostrvu Pag, po pisanju hrvatskih medija, progutao je žilet u pritvoru jer je planirao bjekstvo.

Kako navodi Slobodna Dalmacija, sumnja se da je upravo zbog plana da pobjegne, pošto poto želio da bude prebačen u bolnicu.

"Sama činjenica da je u nepuna 24 sata čak tri puta iz splitskog zatvora pod jakom pratnjom naoružanih policijskih specijalaca prevožen u splitsku bolnicu na pružanje pomoći zbog sumnje na moguće gutanje oštrih predmeta, najvjerovatnije žileta, te da je svaki put vraćen nazad u zatvor, izazvala je sumnju da se to ne događa slučajno", navode oni.

Navodno, istražitelji sumnjaju da je zbog ubistva visokopozicionirog škaljarca na ostrvu Pag 25. avgusta 2022. Tanasković koji je odmah uhapšen i sam postao meta „škaljarskog klana“ koji planira njegovu likvidaciju.

Duško Tanasković iz Kragujevca u ponedjeljak poslijepodne iz splitskog zatvora u pratnji tri policijska kombija pod rotacijama hitno je prebačen u hitnu pomoć zbog povreda u ustima i ždrijelu, koje su nastale nakon što je najvjerovatnije u ćeliji progutao žilet.

Kako je prenijela Slobodna Dalmacija, nakon obrade u bolnici, a zbog navodnog odbijanja saradnje sa ljekarima, vraćen je istog dana u zatvor. No, dan poslije, u utorak, ponovno je pod pratnjom naoružanih policijskih specijalaca prevezen u splitsku bolnicu.

Sutkinja Ana Brkić, koja vodi Tanaskovićev predmet, nije dobila nikakvu službeno obavještenje iz splitskog zatvora, niti njegov splitski advokat Vinko Gulišija.

Iz hrvatskog Ministarstva pravosuđa su kratko odgovorili da je “iz zatvora u Splitu u vanjsku zdravstvenu ustanovu sproveden istražni zatvorenik zbog sumnje na moguće gutanje oštrica”.

Tanasković je optužen da je 25. avgusta 2022. godine u 6.01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića. Odmah nakon pucnjave u pomoć povrijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred noćnog kluba, ali bezuspješno.

Cijeli događaj zabilježilo je nekoliko turista svojim telefonima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније