Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

15. 02. 2024. 11:32 >> 11:34

TRAŽE ISTRAGU

Romski savjet: Naše misli su s porodicama stradalih

Duboko smo potreseni i žalosni zbog tragedije koja je pogodila našu zajednicu u naselju ispod brda Volujica u Baru. Gubitak četiri života, od kojih su troje bili maloljetnici, ostavlja nas u tuzi i šoku. Naše misli su s porodicama stradalih, koje su suočene s nenadoknadivim gubicima, saopšteno je iz Romskog savjeta.

Kako su istakli, ova tragedija naglašava hitnu potrebu za pažnjom prema dislokaciji porodica romske populacije.

"Činjenica da su mnoge porodice prisiljene da žive u montažnim barakama, bez adekvatnih uslova i bezbjednosti, predstavlja ozbiljan društveni problem. Bez odgovarajućih mjera podrške i zaštite, te porodice su izložene većem riziku od nesreća kao što je ovaj požar", piše u saopštenju.

“Pozivamo nadležne organe da ne samo da istraže uzroke ove tragedije, već i da preduzmu konkretne korake kako bi se poboljšali uslovi stanovanja za romsku populaciju u Baru i širom Crne Gore. Neophodno je osigurati da sve porodice imaju pristup sigurnom i adekvatnom smještaju, kao i pristup sredstvima zaštite od požara i drugih nesreća”, poručuju iz Romskog savjeta.

Kako su istakli, nastaviće da sarađuju s nadležnim organima i drugim relevantnim institucijama kako bis pružili podršku porodicama pogođenim ovom tragedijom i kako bismo zajedno radili na stvaranju boljih uslova za sve naše sunarodnike.

“Romski savjet  ostaje posvećen zaštiti i promociji interesa romske zajednice i radi na osiguranju da se ovakve tragedije ne ponavljaju. Hvala svima koji su izrazili solidarnost i podršku u ovim teškim trenucima”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније