Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V./M.M.Lj.

27. 02. 2024. 21:35 >> 21:47

LEKIĆ O SASLUŠANJU

Ibrahimović se pred tužiteljkom branio ćutanjem

Dino Ibrahimović, osumnjičen da je jutros u centru Bara ubio Baranina Edmonda Mustafu, se na saslušanju u Višem državnom tužilastvu u Podgorici branio ćutanjem, saopštio je njegov advokat Damir Lekić.

Ibrahimovića je oko 19 sati u Višem državnom tužilastvu u Podgorici saslušala državna tužiteljka Irena Burić zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Osumnjičeni je na tom saslušanju nakon što je poučen o svojim pravima i obavezama, te nakon što mu je predočena sadržina krivične prijave, a nakon obavljenog povjerljivog razgovora, iskoristio svoje zakonsko pravo i branio se ćutanjem. Nije želio da iznese odbranu, kao ni da odgovara na pitanja”, kazao je njegov advokat.

Osumnjičeni je, kako kaže Lekić, sproveden uz visoko policijsko obezbjeđenje u čijem sastavu su se nalazili maskirani policijski službenici sa punom opremom i sa teškim vatrenim naoružanjem.

“Nakon što je završeno saslušanje osumnjičenog, državna tužiteljka je donijela rješenje o njegovom zadržavanju u trajanju od 72 časa po četiri osnova za zadržavanje i to zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od uticanja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zato što je krivično djelo naročito teško zbog načina izvršenja i posljedice”, kazao je Lekić.

Nakon ovog drzavna tužiteljka je saslušala i dva svjedoka od kojih su se oba izjasnila da na bilo koji način zbog pozicije gdje su se nalazili kao i svih okolnosti koja su se dešavala tom prilikom nisu mogla da opaze lice i razaznaju identitet osobe koje je otvorila vatru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније