Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Slobodna Dalmacija [ M.V. ]

04. 03. 2024. 16:30 >> 16:31
Čitaj mi:

DUŠKU TANASKOVIĆU

Optuženom za ubistvo dostavljena diplomatska pošta iz Crne Gore

Optuženi Duško Tanasković kome se u Hrvatskoj sudi za ubistvo osumnjičenog pripadnika škaljarskog klana, državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića, dobio je diplomatsku poštu iz Crne Gore. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, kada je Tanasković otišao da preuzme iz Splitskog zatvora tu poštu, taj događaj pratile su ozbiljne mjere obezbjeđenja, brojne policijske snage na ulicima, a i saobraćaj je bio blokiran.

Određena doza panike zavladala je prije nekoliko dana u splitskom sudu i okolnim zgradama. U jednom trenutku Gundulićevom je nakratko bio blokiran saobraćaj, a na cesti su se nalazila tri tamna kombija pravosudne policije plus popriličan broj pripadnika interventne policije s dugim cijevima u rukama. 

Kako javlja Slobodna Dalmacija, nije bila potrebna intervencija policije zbog nekog teškog krivičnog djela, riječ je bilo o praktično uobičajenoj akciji zbog osobe koja je morala doći na Opštinski sud u Splitu, a u pitanju je Duško Tanasković (30). Navodi se da je Tanasković preuzeo dokument poslat diplomatskim putem iz Crne Gore.

"A kako Tanasković nije samo još jedan zatvorenik, već predstavlja sigurnosni rizik, jasno je posebno policijsko postupanje i posljedična zabrinutost prolaznika", prenosi Slobodna Dalmacija. 

Rođeni Kragujevčanin u splitskom zatvoru čeka kraj suđenja za egzekuciju na Zrću – u ljeto 2022. godine, oko šest sati ujutro ispred kluba Noa, nakon cjelonoćnog provoda, prišao je iz zasjede i iz blizine ispalio jedan hitac u vrat Gorana Vlaovića (39) zvanog Goro.

"Visoko rangirani član crnogorskog zloglasnog ‘škaljarskog klana‘ pao je mrtav u lokvi krvi, a ubojica se nakon nekoliko sekundi vratio provjeriti je li ‘posao‘ obavljen. Tad je, govore svjedoci, učinio nešto neobično, što ne ukazuje na hladnu likvidaciju mete – pljunuo je prema mrtvom tijelu. No, taj povratak je ‘platio‘ hapšenjem te je vrlo brzo procesuiran. Suđenje je praktično pred završetkom, vrlo skoro se očekuje proglašenje presude u tom postupku u Zadru", navodi Slobodna Dalmacija. 

Tanaskovića kao pripadnika ‘kavčana‘ u Crnoj Gori sumnjiče zbog drugog, vrlo sličnog zločina, piše list. 

"Navodno je Tanasković bio pomagač u ubistvu Minje Šakovića 17. juna 2022. godine u Budvi, što je takođe zločin vezan uz višegodišnje krvave obračune dva klana koji su do nedavno bili partneri u kriminalu. On pak tvrdi kako nije mogao učestvovati u toj egzekuciji jer je tada bio u Kragujevcu, radio lična dokumenta", prenosi Slobodna Dalmacija. 

Navodi se da je on prije nekoliko dana preuzeo papire poslate iz crnogorskih pravosudnih institucija diplomatskim putem, zadržao se u sudnici Opštinskog suda manje od tri minuta dok je potpisao priznanicu, što je prošlo bez incidenata.

"Zahvaljujući naravno i jakim snagama MUP-a. Za cijelu proceduru nije angažovao advokata, nije bilo potrebe za tim", piše hrvatski list. 

Tanasković je optužen da je 25. avgusta 2022. godine u 6.01 sati, ispred noćnog kluba na plaži Katarelac ubio 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića. Odmah nakon pucnjave u pomoć povrijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred noćnog kluba, ali bezuspješno.

Cijeli događaj zabilježilo je nekoliko turista svojim telefonima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Luka Pilčević iz Beograda osumnjičen je za ubistvo Milića Minje Šakovića u Budvi u junu 2022. godine, a Kragujevčanin Duško Tanasković da mu je u tome pomogao. To je u septembru 2022. godine na konferenciji za medije saopštila viša tužiteljka Ana Radović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније