Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Mina [ R.B. ]

26. 03. 2024. 15:48 >> 15:48

DRAČENOVAC I BOŽAJ

Carinici oduzeli 118 rolni tapeta i 120 kilograma kafe

Carinski službenici su, na graničnom prelazu (GP) Dračenovac, oduzeli robu vrijednu oko 75 hiljada eura, saopšteno je iz Uprave carina. Na GP Božaj spriječili pokušaj krijumčarenja 120 kilograma kafe.

Navodi se da su carinski službenici na tom GP kontrolisali teretno vozilo koje je prevozilo robu iz Turske po tranzitnoj deklaraciji za dva primaoca iz Crne Gore.

Iz Uprave carina su rekli da je vozilo upućeno na detaljano vaganje i pregled na terminal Carinske ispostave Rožaje, zbog sumnje u tačnost podataka i količinu prijavljene robe.

Kako su kazali, carinski službenici su, pored prijavljene, pronašli i neprijavljenu robu - 118 rolni tapeta i šest vreća lijepka za tapete, procijenjene ukupne vrijednosti 74.625 eura.

"Za taj prekršaj je pravnom licu i odgovornom licu u pravnom licu izrečena kazna od 5,5 hiljada eura, a roba koja je predmet prekršaja trajno oduzeta", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave carina su rekli da su carinski službenici, na GP Božaj, spriječili pokušaj krijumčarenja 120 kilograma kafe. 

Prekršaj je, kako su kazali, otkriven kada su carinski službenici kontrolisali, na ulazu u zemlju putničko vozilo Range Rover Sport, kojim je upravljao državljanin Albanije.

"Tom prilikom pronađena je neprijavljena roba - espreso kafa, procijenjene vrijednosti 1,8 hiljada eura. Stranom državljaninu izdat je prekršajni nalog i naplaćena kazna od 500 eura, a roba koja je predmet prekršaja je trajno oduzeta", kaže se u saopštenju.

Iz Uprave carina poručili su da će carinski službenici nastaviti sa pojačanim i planskim aktivnostima na suzbijanju krijumčarenja u cilju zaštite carinskog područja i zaštite zdravlja građana Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније