Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J. [ Portal RTCG ]

01. 04. 2024. 06:45 >> 16:58
Čitaj mi:

SAOPŠTENO PORTALU

Tužilaštvo provjerava kako je stradao radnik u Rudniku uglja

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo je predmet kako bi se utvrdilo da li u radnjama određenih osoba ima elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti, u slučaju smrti tridesetsedogodišnjeg N. P. koji je poginuo u Rudniku uglja u tom gradu.

Ovo je za portal RTCG kazao državni tužilac i portparol u ODT u Pljevljima Ivan Gačević.

"Povodom događaja koji navodite u pitanjima, obavještavamo Vas da je pred ovim tužilaštvom formiran predmet u kome se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja da li u radnjama bilo kog lica ima elemenata bića krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti", precizirao je Gačević.

Radnik Rudnika uglja Pljevlja, N.P. poginuo je krajem februara na radnom mjestu.

Iz Uprave policije tada su kazali da je preminuo prilikom demontaže elemenata na dizalici.

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) najavila je krajem februara da će izdati nalog koncesionaru u vezi sa dostavljanjem određene dokumentacije sa aspekta Zakona o rudarstvu i Zakona o zaštiti i zdravlju na radu, nakon čega će se eventualno utvrditi potencijalna odgovornost koncesionara u konkretnom slučaju.

"U toku je utvrđivanje činjenica koje su dovele do povređivanja rukovaoca teleskopskim manipulatorom/autodizacom, koji je zaposlen kod izvođača radova koji vodi računa o primjeni mjera zaštite i zdravlja na radu", kazali su nam iz UIP-a krajem februara.

Pojasnili su tada da rudarska inspekcija shodno Zakonu o rudarstvu ima ingerencije i ovlašćenja Inspekcije zaštite i zdravlja na radu i ista učestvuje, izmedju ostalog, u vršenju uviđaja nad povredama na radu sa smrtnim ishodima u rudnicima, dok u svim ostalim situacijama inspekcijske nadzore vrši Inspekcija zaštite i zdravlja na radu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније