Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V. [ Dan ]

03. 04. 2024. 16:28 >> 16:42

PRESUDA

Vujačiću 20 godina zatvora zbog ubistva Kalezića i Ilića

U ponovljenom postupku, pred Višim sudom u Podgorici, Marjan Vujačić osuđen je na ukupno 20 godina robije za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilić. On je oslobođen optužbe za stvaranje kriminalne organizacije. To je potvrđeno za portal Dan iz Suda.

Prema navodima optužnice, Vujačić je označen kao direktni izvršilac ubistava Ilića i Kalezića.

Sudija Amir Đokaj je u obrazloženju presude naveo da je tokom sudskog postupka dokazano da je Vujačić sa leđa ubio Veselina Kalezića i Mila Ilića.

Sud nije prihvatio kvalifikaciju Tužilaštva da je Vujačić počinio ova ubistva iz niskih pobuda i na podmukao način držeći da se radi o članu suprostavljene kriminalne organizacije.

Sud smatra i da tokom postupka nije dokazano da su pokojni Kalezić i Ilić pripadali nekoj kriminalnoj organizaciji da bi ih Vujačić ubio iz tog razloga.

"Iz dokaza sud je utvrdio da Vujačić nije izvršio stvaranje kriminalne organizacije za koju je nephodna jasna kriminalna hijerarhija.Nema dokaza da je Vujačić vrbovao pripadnike, vršio njihovu kontrolu i nadzor, davao im zadatke i da je ova organizacija imala tri člana što je minimalni uslov za ovu kvalifikaciju", stav je suda.

Iz tog razloga Vujačić je za ubistva Kalezića i Ilića dobio po 15 godina robije što je maksimalna kazna za ubistvo, 10 godina za stvaranje kriminalne organizacije i po godinu za dva djela nedozvoljenog držanja oružja.

On je na osnovu člana 48 ZKP -a osuđenna jedinstvenu i maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina zatvora jer za krivično djelo ubistvo zakonom nije propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Podsjetimo, istraga za ubistva Kalezića i Ilića, koji se dovode u vezu sa sukobom škaljarskog i kavačkog klana, smatra da su naručena. Kako je ranije objavljeno u medijima, Vujačić je izvšenjem ovih likvidacija navodno otplatio kockarske dugove.

Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, za koju se sumnja da je da usmrtio Ilića sa 13 hitaca.

Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića ,,Level“. U njega je ispaljeno deset hitaca.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu zbog sumnje da je 2017. godine u Vranju sa više od 30 hitaca iz vatrenog oružja ubio Jugoslava Cvetanovića.

Ovo ubistvo vodi se kao odmazda Luke Bojovića, jer je Cvetanovićev brat Saša u zatvoru zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније