Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V./CNBC

06. 04. 2024. 12:58 >> 12:57
Čitaj mi:

POROTA NA MENHETNU

SAD: Do Kvon i “Teraform Labs” obmanuli investitore

Porota na Menhetnu je juče utvrdila da su “Terraform Labs” sa sjedištem u Singapuru i njen osnivač Do Kvon odgovorni za građansku prevaru, složivši se sa američkom Komisijom za hartije od vrijednosti da su oni obmanuli investitore prije prije nego što je kolaps njihove kriptovalute stabilkoina 2022. šokiralo tržišta kriptovaluta, piše Rojters, a prenosi CNBC.

Porota je donijela presudu u saveznom sudu nakon dvonedjeljnog suđenja nakon što je saslušala završne riječi, prenosi CNBC.

Državljanin Južne Koreje Do Kvon u prihvatilištu je za strance u Crnoj Gori, od 23. marta nakon odslužene četvoromjesečne kazne zatvora na koju je osuđen zbog falsifikovanja ličnih isprava, nakon što je na aerodromu u Podgorici uhapšen sa lažnim pasošem.

Juče je Vrhovni sud Crne Gore prihvatio zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je podiglo Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) u slučaju izručenja Do Kvona Južnoj Koreji.

Sud je nakon tajnog vijećanja i glasanja 3. aprila donio presudu kojom se usvaja zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva.

Time se ukidaju ranija rješenja Višeg suda u Podgorici i Apelacionog suda i predmet vraća Višem sudu u Podgorici, kao prvostepenom sudu, na ponovno odlučivanje, piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније