Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

MINA [ M.V. ]

14. 04. 2024. 19:19 >> 19:21
1
Čitaj mi:

šaranović

U pretresima oduzeto više skupocjenih vozila, oružje i dokumentacija

U pretresima koje su danas, na osam lokacija u Bijelom Polju, Danilovgradu i Podgorici, obavili pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) i Sektora policije posebne namjene oduzeta su skupocjena vozila, više komada oružja i dokumentacija, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je to rekao u dnevniku Televizije Vijesti, u gostovanju povodom današnjeg hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića.

Šaranović je naveo da su tokom pretresa oduzeti i drugi predmeti koji, kako je kazao, sigurno mogu biti od koristi za dalji postupak.

On je pojasnio da su oduzete stvari nađene u prostorijama koje su u vlasništvu Katnića ili Lazovića, ili članova njihovih porodica.

Šaranović je rekao da je Katnić jutros uhapšen u Danilovgradu, a Lazović u Bijelom Polju.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

"Ono što u ovom trenutku mogu reći je da će aktivnosti u odnosu na predmet kodnog naziva Alfa biti nastavljene i u narednih nekoliko dana, odnosno da će u odnosu na Katnića i Lazovića, paralelno u odnosu na ovaj postupak, biti vođena i finansijska istraga, koja će stvoriti vrlo vjerovatno i mogućnost da sama istraga bude proširena i na druga povezana lica", naveo je Šaranović.

On je kazao da je današnja akcija rezultat višemjesečne koordinirane saradnje između SDT-a, SPO i Europola.

"Ovo su vrlo pozitivne vijesti za građane i ovakvim akcijama dobijamo odgovore zbog čega su bili toliki napadi na sektor bezbjednosti u prethodnom periodu. Naš zadatak je da taj sektor zaštitimo od takvih napada", rekao je Šaranović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније