Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

15. 04. 2024. 14:07 >> 14:45
Čitaj mi:

REAGOVANJE

Šćekić: Plašim se da će ukinuti pritvor optuženima za ubistvo mog brata

Sestra ubijenog policajca Slavoljuba Šćekića Slavica Ščekić poručila je danas nakon pretresa u Apelacionom sudu da se plaši da će se ukinuti pritvor optuženima za ubistvo njenog brata.

Šćekić tvrdi da su branioci optuženih opet tražili ukidanje pritvora optuženim.

"Predstavljajući optužene žrtvama, branioci nemilosrdno gaze po osjećanjima porodice. Sastav vijeća sudija je promijenjen. Sudski postupak kreće iz početka. Vijeće sudija danas nije odlučilo, o zahtjevu branilaca za ukidanje pritvora. I ako su se povukli na 15 minuta, kako bi vijećali i donijeli odluku, kako su to uobičajeno, radili sve do danas. I upravo, ovakvo ponašanje sudija, zabrinulo me je jako. Strepim od nastupajuće odluke vijeća sudija", poručila je ona. 

Dodala je da na puštanje iz pritvora optuženih za ubistvo Šćekića neće pristati.

"Neću to prihvatiti, ni po cijenu sopstvenog života. Ne mogu prihvatiti da ubice moga brata šetaju slobodno. Jednostavno ne mogu i neću.
Moje dalje postupanje zavisiće od odluke vijeća sudija", zaključila je Šćekić. 

Nakon više od 17 i po godina, koliko je prošlo od ubistva Šćekića, taj slučaj i dalje zaokuplja pažnju javnosti. Šćekić, koji je bio načelnik policijske Uprave za opšti kriminalitet, ubijen je 30. avgusta 2005. godine ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi.

Slavica Šćekić godinama optužuje nekadašnje visoke funkcionere ANB-a Zorana Lazovića i Duška Golubovića da su svojom logistikom učestvovali u ubistvu njenog brata.

Za njegovo ubistvo optuženi su Ljubo Bigović, Saša Boreta, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić.

Podsjećanja radi, Boreta i Bigović optuženi su i da su podstrekli ubijenog vođu barskog klana Alana Kožara da podmetnu bombe na tadašnje gradilište "Splendida".

Namjera im je bila tada da prinude suvlasnika hotela "Splendid" u Bečićima Žarka Radulovića da im plati reket. Na čelu policijskog tima za rasvjetljavanje tog slučaja bio je policajac Šćekić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније