Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M. [ TVCG ]

16. 04. 2024. 00:19 >> 00:29
Čitaj mi:

ADVOKATI

Piperović: Lazović tužiocu pisao u martu; Jovanović: Uticaj na saučesnike nemoguć

Advokat Zorana Lazovića Stefan Jovanović kazao je da u rješenju za zadržavanje tog nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera nijesu navedeni osnovi zadržavanja.

"Procedura je takva da će sudija za istragu prvo saslušati drugog okrivljenog a onda će postupiti po predlogu na ovaj ili onaj način", istakao je Jovanović.

"Tužilac nije naveo šta je to zbog čega bi on pobjegao, uticaj na saučesnike po sudskoj prkasi je nemoguć jer su saučesnici nepoznati", dodao je Jovanović.

Naglasio je da ne vidi nijedan razlog koji je zakonom propisan zašto bi sudija za istragu Šćepanović večeras odstupio od ustanovljene sudske prakse.

Advokat Zoran Piperović je u uključenju za Dnevnik 3 TVCG pročitao razloge za određivanje pritvora Zoranu Lazoviću, gdje tužilac obrazlaže razloge za moguće bjekstvo Lazovića.

"Okrivljenome je lakše da se odrekne porodičnih veza nego da se suoči sa dugoročnom kaznom zatvora", kazao je Piperović.

Piperović kaže da se ovo navodi kao glavni razlog da se Lazoviću odredi pritvor.

"To je lična projekcija i stav tužioca. Zamislite tu lakoću da on zna da je njemu komotnije da se odrekne unučadi, djece, žene i rođaka nego da bude u zatvoru", kazao je Piperović.

On je pojasnio da je Zoran Lazović 12. marta uputio pismo glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću. U tom pismu, Lazović kaže kako želi da specijalnom tužiocu predoči da je čuo kako mu se sprema "spektakularno hapšenje" i u njemu naveo da ne ide nigdje, da ostaje i da je spreman da se odazove na svaki poziv, te da nema potrebe da se prave cirkusi. 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније