Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

16. 04. 2024. 16:03 >> 16:11
Čitaj mi:

PROTIV TRI OSOBE

Krivične prijave zbog imovinske koristi više od 300.000 eura

Protiv N.G. i pravnog lica “F.C.” d.o.o. Budva i još dvije odobe podnešene su krivične prijave zbog sumnje da su pribavili imovinsku koristi od 300.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije.

On se sumnjiče za utaju poreza i doprinosa kojom su ostvarile protivpravnu imovinsku korist od preko 300.000 eura.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga, u nastavku istrage koja se sprovodi protiv osumnjičenog N.G. i pravnog lica “F.C.” d.o.o. Budva podnijeli su krivičnu prijavu protiv još dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju. , Z.P. (34) i A.D. (35) su u svojstvu osnivača i izvršne direktorice pravnog lica “F.C.” d.o.o. Budva, kako se sumnja, kvalifikovano krivično djelo počinile na način što su omogućile neosnovano podizanje gotovine sa računa navedenog pravnog lica kod poslovnih banaka koji nije pratila potrebna dokumentacija, i time umanjile stvarne prihode, odnosno osnovicu za obračun poreza na dobit pravnih lica od 9% , suprotno članovima 7 i 8 Zakona o porezu na dobit pravnih lica", navodi se uu saopštenju Uprave policije.

Na taj način su po osnovu poreza na dobit pravnih lica i poreza iz i na lična primanja po osnovu nedokumentovanog podizanja gotovine sa računa, ostvarile protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 300.000 eura, a na štetu budžeta Crne Gore.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intezivne i prioritetne policijsko - tužilacke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posledicom nanose štete po budzet države i njenih građana i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније