Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

26. 04. 2024. 15:04 >> 16:07
Čitaj mi:

UPRAVA POLICIJE

Herceg Novi: Maloljetnica slala prijeteće mejlove o bombama u školi

Maloljetnica , strana državljanka, stara 15 godina, sumnjiči se da je, zajedno sa za sada nepoznatim licima, slala prijeteće mejlove o navodnim bombama u Srednjoj mješovitoj školi "Ivan Goran Kovačić", saopštila je policija.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, maloljetnica je ova djela izvršila na način što je od 14. februara do 11. aprila uputila 46 pojedinačnih mejlova, čiji se sadržaj odnosi na dojave o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

Takođe, protiv ove maloljetnice podnijeta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti putem podstrekivanja, na štetu jednog lica iz Herceg Novog.

"Zloupotreba sajber prostora na ovaj način, osim što uznemirava javnost, onemogućava redovno funkcionisanje i održavanje nastave u obrazovnoj ustanovi, iziskuje korištenje značajnih resursa policije i drugih državnih i opštinskih službi koje su aktivno učestvovale u provjerama vjerodostojnosti sadržaja spornih mail-ova, te povlači i krivičnu odgovornost. U tom kontekstu Uprava policije beskompromisno i intenzivno radi na rasvjetljavanju slučajeva lažnih dojava o postavljenim eksplozivnim napravama, primarno u cilju zaštite najranjivijih kategorija društva i apeluje na roditelje, ali i na prosvjetne radnike da povećaju pozornost i nadzor djece u sajber prostoru u cilju njihove zaštite i zaštite cjelokupnog društva", zaključeno je u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније