Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

12. 04. 2013. 11:51 >> 19:03
11

MEĐUNARODNA AKCIJA

VIDEO: Uhapšeno 13 osoba u Crnoj Gori

U Crnoj Gori je, u akciji „Grom“, u regionu poznatoj i pod nazivom “Šetač“, uhapšeno trinaest lica i zaplijenjeno 312 kilograma skanka, potvrđeno je iz Uprave policije. Još dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a koja su ranije lišena slobode zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – ranije su lišena slobode, navodi se u saopštenju UP.

Akcija “Grom”, na teritoriji Crne Gore, sprovedena je u Podgorici, Baru, Nikšiću, Herceg Novom,  Cetinju, Ulcinju, a izveli su je pripadnici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, Posebne jedinice policije i Sektora granične policije.

Kako je saopšteno, u akciji koju su pripadnici Uprave policije,  u saradnji sa Specijalnim državnim tužiocem, izveli danas u više gradova u Crnoj Gori, uhapšeni su:

-A.F. (31), nastanjen u Podgorici, R.M. (23), R.M. (53), F.M. (15), svi iz Cetinja, R.N. (62) i M.A. (26), oba iz Ulcinja, Z.E. (28), državljanin Republike Hrvatske, LJ.Ć. (30), N.M.(52), sva tri lica nastanjena u Baru, V.G. (33) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje  i stavljanje u promet opojnih droga,

-H.M. (27) i A.K. (33), oba iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

-B.P. (37) iz Bara, zbog osnovane sumnje  da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Policija intenzivno traga za još jednim licem koje se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navodi se u saopštenju.

Protiv ovih lica podnijeta je krivična prijava za navedena krivična djela.

Krivična prijava je podnijeta  i protiv R.M. (34)  iz Bara i J.B. (37) iz Nikšića, koji se sumnjiče za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije,  a koji su ranije lišeni slobode, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je danas izvršila pretres pet objekata na području Bara, sedam objekata na području Ulcinja, jednog objekta  u Podgorici, jednog objekta u Cetinju i jednog objekta u Nikšiću. Te objekte su, kako sumnja, koristila uhapšena lica.

U saopštenju se, dalje, navodi  da je, pretresom stana koji koristi R.M. (23) iz Cetinja, pronađen je jedan pištolj nepoznate marke, kalibra 9mm sa 50 metaka različitih kalibara, tako da se R.M. sumnjiči  i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja  i eksplozivnih materija.

Pretresom stana koji koristi B.P. (37) iz Bara pronađen je jedan pištolj za koji osumnjičeni nije imao oružni list.

 Pronađeno oružje će biti poslato na vještačenje  u Forenzički centar, navode iz Uprave policije.

Ova akcija, kako se navodi u saopštenju, započeta je u avgustu 2012. godine  i sprovodila se na teritorijama Crne Gore, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, uz saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore –Uprava policije, MUP-a Bosne i Hercegovine –Republika Srpska, MUP-a Republike Hrvatske, MUP–a Republike Srbije, Specijalnog tužilaštva Bosne i Hercegovine, Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) –Republika Hrvatska, uz podršku Centra za sprovođenje zakona u Jugoistočnoj Evropi (SELEC).

 „Lica  koja su danas lišena slobode na teritoriji Crne Gore su, uz krivične prijave, procesuirana nadležnim državnim tužiocima“, zaključuje se u saopštenju.

 

Od jutros se u više zemalja regiona sprovodi velika akcija na suzbijanju korupcije i organizovanog kriminala. Hrvatski mediji prenose da je u velikoj akciji na području Hrvatske i susjednih država privedeno je oko 60 osoba.

Mediji u Hrvatskoj i Republici Srpskoj navode da je riječ o međunarodnoj akciji usmjerenoj protiv pripadnika narko klanova i učesnika organiziranog kriminala, koja se sprovodi i u Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, gdje su takođe u toku pretresi i hapšenja.

Potvrđeno je da se akcija sprovodi u saradnji s USKOK-om, a više informacija očekuje se po završetku pretresa i hapšenja osumnjičenih.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja, je za Novu TV potvrdila da se akcija na području tog BH entiteta zove “Šetač” te da je pokrenuta nakon višemjesečne istrage.

Zaplijenjeno je oko 350 kilograma skanka, oko pola kilograma heroina te veća količina eksplozivnih sredstava i naoružanja.

Dubrovački vjesnik je objavio kako je policija pretresla dom M.Š. iz Gruža, suvlasnika picerije Retro, zatim kuću poznatog dubrovačkog sportiste, A.A., takođe iz Gruža, koji se trenutno ne nalazi na području Hrvatske već u jednoj od susjednih država, kao i još nekoliko kuća osoba koje su duže vrijeme pod nadzorom USKOK-a i policije, među kojima je i bračni par iz Čibače, koji su vlasnici cafe bara u Uvali Lapad.

Banjalučke "Nezavisne novine" saznaju da je riječ o akciji "Šetač" i ona se odnosi na razbijanje dobro organizovane grupe koja sa bavila trgovinom narkoticima, između ostalog i genetski modifikovanom marihuanom-skankom.

U zagrebačkoj i dubrovačkom policiji navode da je riječ o završetku veće kriminalističke akcije koja se provodi na području više policijskih uprava.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније