Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Tanjug, objavila B.B. ]

25. 02. 2019. 11:09 >> 10:37

NAJGORA FILMSKA OSTVARENJA

Zlatna malina Trampu i komediji o Šerloku Holmsu

Američki predsjednik Donald Tramp dobio je Zlatnu malinu za "uloge" u dokumentarnim filmovima, a najgore filmsko ostvarenje u protekloj godini je komedija o Šerloku Holmsu.

Tramp je osvojio Zlatnu malinu za najgoreg glumca za "uloge" u dva dokumentarna filma: "Smrt nacije" konzervativnog reditelja Dineša Di Souze i u "Farenhajt 11/9" liberalnog Majkla Mura.

"Homes & Watson", u kojem glume Vil Ferel i Džon C. Rajli, najveći je "dobitnik" s osvojene četiri Zlatne maline, uključujući za kategoriju najgori film i najgori rimejk.

Rajli je proglašen najgorim sporednim glumcem u, kako je rekao tvorac nagrade Džon Vilson, "bezveznoj parodiji" klasične britanske detektivske priče.

Zlatna malina, Golden Raspberry Award ili skraćeno Ražie, nagrada je koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja, a uvedena je 1980. kao suprotnost Oskaru, prenijela je Hina.

Među nominovanima bio je i film Džona Travolte "Goti".

Nagrade se dodjeljuju u devet kategorija, preko nagoreg glumca ili glumice, do najgoreg rimejka ili nastavka.

Pobjednici se objavljuju dan uoči dodjele Oskara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније