Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

30. 03. 2019. 19:46 >> 19:11

KANSKI FESTIVAL

Karpenter dobija Zlatnu kočiju

Američki reditelj Džon Karpenter, majstor fantastike, dobiće tokom ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, Zlatnu kočiju, nagradu koju dodjeljuje francusko Udruženje reditelja, saopštila je ta kulturna ustanova.

To udruženje od 2002. dodjeljuje nagradu tokom Kanskog festivala. Priznanje je dobilo ime "Zlatna kočija" po istoimenom filmu Žana Renoara i dodjeljuje se rediteljima koji uvode novine u svojim ostvarenjima.

Karpenter (71) će dobiti nagradu 15. maja.

Reditelj, koji se bavi nezavisnom kinematografijom, takođe je scenarista, producent i muzički kompozitor. Karpenter je tokom 40 godina karijere snimio horor i naučnofantastične filmove svjetski poznate, kao što su "Noć vještica" (Halloween), "Stvor" (The Thing) i "Bjekstvo iz Njujorka" (New York 1987).

Zlatnu kočiju je prošle godine dobio Martin Skorseze.

Međunarodni filmski festival u Kanu ove godine će biti održan od 14. do 25. maja, a predsjednik žirija koji će uručiti Zlatnu palmu biće meksički reditelj Alehandro Gonzales Injaritu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније