Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

18. 10. 2020. 12:54   >>  12:55

TAKMIČARSKA SELEKCIJA

Film Grudi na festivalu u Mostaru

Film “Grudi” u režiji Marije Perović u takmičarskoj je selekciji i četrnaestog Mostar Film Festivala (MOFF) – festivala filmske glume na kojem će od 16. do 20. oktobra biti prikazana najbolja regionalna filmska ostvarenja, a ponudiće 24 filmske projekcije u pet službenih programa.

U takmičarskom program, osim “Grudi”  biće prikazano još devet filmova među kojima će stručni žiri odabrati najbolje glavne i sporedne glumce i nagraditi najboljeg debitanta.

Film “Grudi” su na repertoaru u ponedjeljak, 19. oktobra – na auto kinu Rodoč (Mostarski Sajam). Svi filmovi bit će prikazani i na online platformi Tuzla film festivala.

Film GRUDI prikazan je na filmskim festivalima u Kotbusu, Stokholmu, Parizu, Puli, Tirani, Bihaću, Vrnjačkoj Banji, Valjevu, Trebinju, Leskovcu, Herceg Novom, Ulcinju, Nišu i Izmiru.

Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju, "Veliku povelja Leotara" na 8. Festivalu u Trebinju, a Vojin Ćetković je dobio Povelju za izuzetnu mušku ulogu na 55. Festivalu glumačkih ostvarenja „Filmski susreti Niš 2020”.

Film je nastao po predlošku serije “Grudi”, koja je dobila prestižno Specijalno priznanje žirija na 14. Seoul International Drama Awards, a serija je bila u selekciji Internacionalnog festivala “Buenos Aires Series”, kao i u zvaničnoj selekciji televizijskog festivala -SIMFEST u Rumuniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније