Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Izvor: Klix ]

12. 11. 2020. 10:43 >> 11:03

DANAS PUNI 46

U ovim filmovima je briljirao DiCaprio

Jedan od najvećih glumaca svoje generacije, oskarovac Leonardo DiCaprio danas slavi 46. rođendan. Magazin Variety je tim povodom prikupio nekoliko uloga u kojima je ovaj glumac pokazao svu raskoš svog talenta.

 

DiCaprio je šest puta nominovan za nagradu Oskar, a osvojio je 2016. godine za ulogu u filmu "The Revenant". Uskoro ćemo ponovo imati priliku da ga gledamo u novom filmu Martina Skorsezea "Killers of the Flower Moon", gdje će glumiti rame uz rame sa legendarnim Robertom De Nirom. Premijera ovog filma zakazana je za 2021. godinu.

Osim toga, DiCaprio trenutno radi i na filmu "Don't Look Up" uz oskarovca Adama McKaya i glumačku ekipu koja uključuje Meryl Streep, Timotheea Chalameta, Jennifer Lawrence, Cate Blanchett, Jonaha Hilla i Arianu Grande.

No u kojim ulogama se DiCaprio najviše dokazao?

Na desetom mjestu liste je "Revolutionary Road" (2008), film u kojem se pojavio uz koleginicu i prijateljicu Kate Winslet s kojom je snimao film "Titanic".

Odmah iznad je film "Shutter Island" (2010) gdje DiCaprio tumači lik Teddyja Danielsa. Na ovom filmu je sarađivao sa Scorseseom, a film je osvojio sjajne kritike. U ovom ostvarenju se pojavljuje i Mark Ruffalo, a cijela priča postavlja važno pitanje: "Da li je bolje živjeti kao 'čudovište' ili umrijeti kao dobar čovjek?".

Osmo mjesto zauzima "What's Eating Gilbert Grape" (1993), zbog kojeg je nominovan za nagradu Oskar za najboljeg sporednog glumca. U filmu se pojavljuju i Johnny Depp i Darlene Cates.

"Catch Me If You Can" (2002) na sjajan način spaja DiCaprija i Toma Hanksa, koji tumače bjegunca i detektiva u filmu koji je snimljen pod rediteljskom palicom Stevena Spielberga.

Film koji je DiCapriju u ruke donio Oscara je zauzeo šesto mjesto na ovoj listi. "The Revenant" (2015) je film u kojem se pojavljuje i Tom Hardy, a koji je režirao Alejandro G. Inarritu.

Peto mjesto je film "This Boy's Life" (1993) u kojem se pored DiCaprija pojavljuju i Robert De Niro, kao i Ellen Barkin. Režiju filma potpisuje Michael Caton-Jones.

Film koji Variety naziva jednim od najpotcjenjenijih ostvarenja devedesetih - "Romeo + Juliet" (1996) zauzeo je četvrto mjesto na listi. Režiju potpisuje Baz Luhrmann, a ulogu Julije u filmu tumači Claire Danes.

Treće mjesto je "The Wolf of Wall Street" (2013), gdje se DiCaprio ponovo upario sa Scorseseom i preuzeo ulogu Jordana Belforta u filmu koji traje nešto više od tri sata. Ova uloga mu je donijela nominaciju za Oscara.

Film "The Departed" (2006) osvojio je drugo mjesto, a DiCaprio je na ovom ostvarenju sarađivao sa Mattom Damonom, Markom Wahlbergom i Jackom Nicholsonom. Režiju filma potpisuje Scorsese.

Na kraju, prvo mjesto zauzeo je film "Once Upon a Time in... Hollywood" (2019), čiju režiju potpisuje nevjerovatni Quentin Tarantino: "Možda je do hemije između Brad Pitta i DiCaprija, ali da nije osvojio Oscara za 'The Revenanta' 2016. godine, ova uloga bi mu sigurno osigurala tu nagradu".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније