Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

O.Z. [ Beta ]

28. 05. 2022. 23:18   >>  23:29

ZAVRŠEN FESTIVAL

Zlatna palma filmu "Trougao tuge" švedskog reditelja Rubena Ostlunda

Satirični film Rubena Ostlunda Trougao tuge (Triangle of Sadness) osvojio je Zlatnu palmu na 75. Kanskom filmskom festivalu.

To je drugi put da ovaj reditelj dobija najviše priznanje na festivalu u Kanu.

Južnokorejski glumac Song Kand Ho osvojio je nagradu za najboljeg glumca, za ulogu u filmu Broker japanskog reditelja Hirokazua Koreede.

Radnja filma prati korejsku porodicu koja traži dom za napuštenu bebu.

"Želim da zahvalim svima koji cijene južnokorejsku kinematografiju", rekao je Song koji je takođe glumio i u višestruko nagrađivanom filmu Parazit (Parasite).

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Zar Amir Ebrahimi za ulogu novinarke u filmu Sveti pauk (Holy Spider) Alija Abasija koji je baziran na stvarnom događaju i govori o serijskom ubici kom su meta bile seksualne radnice u Iranu.

Nagrade je dodjeljivao devetočlani žiri na čelu sa glumcem Vinsentom Lindonom.

Međunarodni filmski festival u Kanu je zatvoren večeras dodjelom nagrada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније