Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

T.G.

10. 08. 2022. 15:27 >> 15:27

OPEN AIR CINEMA

Ljetnji bioskop na otvorenom osvaja Herceg Novi

Savremena svjetska produkcija, filmski klasici, kao i domaći filmovi, čine raznovrstan, bogat i pažljivo biran repertoar bioskopa na otvorenom "OPEN AIR CINEME“, koji ovog ljeta oduševljava publiku u Herceg Novom.

"Gledanje filmova pod otvorenim nebom je poseban doživljaj. Našu publiku čine i mladi i stari, sve generacije, koji žele da gledaju filmove pod zvijezdama. U prethodne tri nedjelje, od kako smo počeli sa projekcijama, publika je pokazala izuzetno interesovanje, sve lokacije na kojima smo održavali projekcije su bile pune, zbog čega smo zadovoljni",rekla je Valentina Katić, direktorka Open Air Cineme.

Ona je istakla da Herceg Novi se pokazao kao izuzetna lokacija na kojoj publika može da uživa, a filmska ostvarenja da dođu do svoje publike u jednom drugačijem ambijentu.

Gledanje filmova pod vedrim nebom je opet u modi, a Herceg Novi pokazuje da ide u korak sa svjetskim trendovima gdje su projekcije na otvorenom postale izuzetno popularne.

Novljanska publika svojim interesovanjem potvrđuje da zna da uživa u filmskoj magiji.

"Kultura je od neprocjenjive važnosti i zaslužuje svu moguću podršku. Open Air Cinema ili bioskop na otvorenom u ovom obliku je novina u Herceg Novom, a možemo slobodno reći i u Crnoj Gori. Dakle, od ove godine ljetnji kino je u Herceg Novom i traje 30 dana",rekao je direktor TO Herceg Novi, Đorđe Stanojlović.

Istakao je da se održava na brojnim lokacijama poput trgova i parkova, plaža i raznih otvorenih prostora duž čitave rivijere. To je zaista jedna ideja koja prije svega donosi novi kulturni sadržaj, ali i zabavnu vrijednost koja će dodatno privući goste.

Ove nedjelje projekcije će se održati na dvije najaktuelnije i najposećenije lokacije na crnogorskom primorju.

Od 10. do 12.avgusta u resortu Portonovi, od 21 sat, biće prikazana najnovija svjetskih filmska ostvarenja.

U srijedu na repertoaru je film "Casablanka“, u četvrtak dječiji animirani film "Luca“, dok će u petak će biti projekcija filma „The war with the grandpa“, u kojem glavne uloge tumače Robert De Niro i Uma Turman..

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Za vikend ljetnji bioskop na otvorenom seli se na Rose. Tekućeg vikenda, 13. i 14. avgusta, posjetioci i mještani Rosa imaće prilike da u okviru OAC-a pogledaju dva filma i to Serenity sa Matthew McConaughey i Anne Hathaway u glavnim ulogama, koji je namjenjen starijima od 16 godina i  Monkey business sa Marlin Monroe i Cary Grantom.

Filmske projekcije zakazane su za 21 sat, a ulaz je besplatan. 

U nedelju 14.08. u periodu od 18h do 21h biće upriličena i tradicionalna fešta, pa će posjetioci prije projekcije filma, moći da degustiraju prženu ribu i vino, a za muzički dio programa zadužen je  Trio Mare bend.

Manifestacija traje do 20.avgusta. Cjelokupan program po danima objavljuje se na sajtu i društvenim mrežama Turističke organizacije Herceg Novi i na društvenim mrežama "OPEN AIR CINEMA".

Program je objavljen i na svim lokacijama turističkog info biroa u Herceg Novom, a organizatori manifestacije su Turistička organizacija Herceg Novi i "OPEN AIR CINEMA".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније