Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Nevenka Jovović, TVCG

15. 08. 2022. 17:16 >> 17:24

JEDINI SA PROSTORA BIVŠE JUGOSLAVIJE

Šahmanovićev film "Sirin" na Sarajevo Film Festivalu

"Sirin" dugometražni igrani film Senada Šahmanovića, koji s Klaudijom Botino potpisuje i scenario, biće prikazan u okviru Sarajevo Film Festivala u selekciji "Work in Progress". Selektovano je 12 dugometražnih filmova, a Šahmanovićev film je jedini sa prostora bivše Jugoslavije.

Kada dobijete priliku da dio vašeg filma pogledaju eminentni profesionalci iz filmske industrije, da daju svoj sud i učestvuju u finalizaciji, ali i da doprinesu boljoj distribuciji projekta to je uspjeh koji čini se obećava dobar put filmu Sirin Senada Šahmanovića.

"Imamo deset projekata sa kojima ćemo se nadmetati za ta dva priznanja. Važno je što će se film predstaviti tom auditorijumu, stručnom, selektorima, distributerima", kazao je Šahmanović.

Sarajevo Film festival jedan je od najznačajnijih festivala Jugoistoče Evrope, zato je za filmske stvaraoce učesce na ovoj filmskoj smotri posebno važno.

"Važno je čuti komentare prije finalizacije i kako će se plasirati film. Zašto je važno da ga neko pogleda iz Francuske" istakao je Šahmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније