Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

П.Р.

18. 11. 2022. 17:43   >>  17:53

POVODOM DANA BUDVE

U utorak predstava "Uspomene Sare Bernar" u Petrovcu

Predstava "Uspomene Sare Bernar" biće izvedena na sceni "Crvene komune" u Petrovcu u utorak, 22. novembra, sa početkom u 20 sati, povodom Dana opštine Budva u organizaciji JU "Grad teatar".

Predstava u produkciji Hercegnovskog pozorišta i JUK "Herceg Fest", rađena je prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice. U predstavi igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

Rediteljka o predstavi, u kojoj se Diva sjeća svojih trijumfa i padova, koje belježi njen sekretar, kaže:

"Strah od sopstvene smrtnosti se najlakše pobeđuje tako što se potrudiš da, jednostavno, postaneš besmrtan. Sara Bernar je još za života osigurala sebi tu božansku poziciju, ali to joj nije bilo dovoljno. Valja se pripremiti za odlazak u večnost, baš kao i za svaku drugu premijeru predstave. Smrt valja probati i probati, dok se ne nauče i tekst i mizanscen. Sara je zamislila da njena izvedba bude veoma potresna tragedija, ali pošto istovremeno mora da se izbori sa svojim prozaičnim i tvrdoglavim sekretarom Žoržom Pituom, nekako je ispalo da su se oboje našli u komediji. I to - komediji karaktera. Dok pratimo apsurdni sukob ova dva tako različita, a jednako uporna karaktera, prisustvujemo priči o jednom kompleksnom, nesavršenom i veoma napornom prijateljstvu. Ali, na kraju krajeva, takva i jesu sva prava prijateljstva. Svaka naša životna uloga vredi."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније