Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

П.Р. [ Index.hr ]

30. 01. 2023. 17:47 >> 17:43

U 64. GODINI

Preminula glumica Liza Loring, prva Srijeda Adams

Glumica Liza Loring, koja je glumila Srijedu Adams u prvoj ekranizaciji Familije Adams, umrla je u 64. godini od moždanog udara.

Loring je umrla u subotu naveče u bolnici okružena familijom, rekla je njezina kći za "Variety".

"Otišla je mirno, a obje njene kćeri su je držale za ruke", rekla je njena prijateljica, autorka Lori Džejkobson.

Džejkobson je napisala na Fejsbuku da je Loring doživjela snažan moždani udar izazvan pušenjem i visokim krvnim pritiskom i da je tri dana bila na aparatima prije nego što ih njena familija odlučila da je isključi.

Prva Srijeda u istoriji

Loring je glumila Srijedu Adams od 1964. do 1966. u prvoj adaptaciji dobivši ulogu kada je imala samo pet godina. Njeno izvođenje jezive Adamsove kćeri, s njenom gotičkom crtom i klasičnim kikicama, odjeknula je kroz film i TV, uveliko uticajući na dalje izvođenje lika.

Nedavno je Netfliksova adaptacija s Dženom Ortegom u glavnoj ulozi iznjedrila viralni ples inspiriran Lizinim pokretima iz originalne serije.

Loring je rođena kao Lisa Ann DeCinces na Maršalovim Ostrvima 1958. Kasnije se s majkom preselila na Havaje, a zatim u Los Anđeles. Počela se baviti manekenstvom kada je imala tri godine i ubrzo nakon toga dobila svoju prvu ulogu na televiziji, u medicinskoj drami "Dr. Kildare".

Nakon što je odigrala ulogu Srijede Adams, dobila je uloge u sitkomu "The Pruitts of Southampton" i špijunskoj drami "The Girl from U.N.C.L.E.". Zatim je igrala u seriji "As the World Turns".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније