Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Petra Božović ]

28. 03. 2023. 09:21 >> 09:28

"DANI KOMEDIJE"

Smijeh i dugi aplauzi u Jagodini tokom izvođenja predstave "Bladi mun"

Crnogorsko narodno pozorište učestvovalo je na 49. festivalu "Dani komedije" u Jagodini. Komad "Bladi mun" po tekstu i u režiji Ane Đorđević za koji se već gotovo dvije sezone traži karta više, zainteresovao je i publiku u Jagodini, pa je sala Kulturnog centra bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Reacije publike u kojoj dominira smijeh, te dugi aplauzi tokom predstave i nakon nje, pokazuju da je dobro prihvatila univerzalnu temu: koliko zaista vjerujemo onima koje smatramo bliskim i koliko smo spremni da im se otvorimo.

Pozorišna kpitičartka Aleksandra Glovački kaže da su komadi kao što je "Bladi mun" posljednja karika u nizu dugo postojeće građanske drame u kojoj se postavlja pitanje šta se nalazi iza onoga što vidimo.

Sjanu igru Stevana Vukovića prepoznao je i žiri, koji mu je dodijelio nagradu za najboljeg mladog glumca. Komad prikazuje živote parova i prijatelja koji pokušavaju da se predstave boljim, iskrenijim i moralnijim nego što zapravo jesu. Govoriti o temi važno je bilo, kako kažu, i samim glumcima.

Nakon Jagodine, ansambl CNP-a će se predstaviti i publici u Beogradu. Komade "Pokojnik", "Šćeri moja" i "Bladi mun" izvešće 29, 30. i 31. marta u Beogradskom dramskom pozorištu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније