Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.Č.J. [ Beta ]

13. 04. 2024. 15:11 >> 15:32
1
Čitaj mi:

u 88. godini

Preminula Elenor Kopola, supruga i majka čuvenih reditelja Frensisa i Sofije Ford

Supruga čuvenog američkog reditelja Frensisa Forda Kopole, Elenor, koja je, između ostalog, napisala i knjigu o nekim od kultnih filmova supruga "Apokalipsa danas", preminula je u 88. godini, saopštili su porodični prijatelji.

Elenor Kopola je preminula u petak okružena porodicom u svom domu u Raderfordu, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Ona je 1979. izdala knjigu "Notes: On the Making of 'Apocalypse Now'" (Bilješke: O stvaranju 'Apokalipse sada').

Pored dešavanja tokom snimanja filma, Elenor Kopola je opisala neka svoja unutrašnja previranja. Pisala je o izazovima braka sa poznatnom ličnosću i vanbračnoj vezi koju je imao njen suprug.

Napisala je bilješke i o drugim Kopolinim filmskim ostvarenjima, kao i o filmovima njihove ćerke, takođe poznate rediteljke Sofije Kopole.

Elenor Kopola je 2008. napisala memoare "Notes on a Life" (Bilješke o jednom životu).

Ona je sa 80 godina, 2016. debitovala kao narator u ostvarenju "Paris Can Wait", romantičnoj komediji sa Dajanom Lejn u glavnoj ulozi.

Elenor Kopola, koja je nedavno završila nastavak memoara, napisala je da cijeni kako ju je život vodio kroz neočekivana dešavanja i na neobične načine i odveo u mnoštvo pravaca izvan njenog "najluđeg maštanja".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније