Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Ana Ašanin, TVCG

15. 02. 2018. 16:39 >> 16:38

KOMEMORACIJA

Odalović zaslužio pravo na vječnost

Povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika i dugogodišnjeg scenografa naše kuće, Boška Odalovića, održana je komemoracija u zgradi Radio-televizije Crne Gore. Pravo na vječnost imaju stvaraoci i umjetnici, kakav je bio Odalović, poručeno je na komemoraciji.

U prisustvu porodice, poštovalaca lika i djela Boška Odalovića, radnika i menadžmenta RTCG, minutom ćutanja odana je pošta velikom stvaraocu - crnogorskom slikaru osobene narativnosti, specifičnog rukopisa po kojem ga možemo prepoznati.

"Cigareta u ruci se smjenjivala sa kistom, paletom i olovkom. Glas markantan, grahovski bariton, i učiteljska sugestivnost. Govorio je prirodno i neusiljeno, kao što je i slikao i stvarao", kazao je direktor Radija Crne Gore, Radojica Bulatović.

Boško Odalović je u TVCG decenijama radio kao scenograf. Bilo je to vrijeme kada su pečat televizijskom stvaralaštvu davali crnogorski muzičari i slikari.

"Zvuk i boja su usklađivani u brojnim epizodama, emisijama i filmovima. Pamtimo ga od dječijih serija do sada već kultne "Đekne". Pronašli su se velikani Živko Nikolići Boško Odalović", naveo je Bulatović.

Odalović je sahranjen u rodnom Grahovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније