Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila P.B. ]

08. 06. 2018. 10:11 >> 10:01

MIŠUR O ŽIVKU

Bio je vođa, ali tih i nenametljiv

Pete večeri narodnih pozorišta "Maštanije" sinoć je izvedena predstava "Nosorog".

U pitanju je dramska studija o epidemiji potrebe za pripadanjem većini, ma kako se ona zvala i koliko apsurdna bila.

U predstavi igra i Arijana Čulina, nama poznata u ulozi Mišur iz kultne serije "Đekna".

Nakon snimanja Crnu Goru nije posjećivala do prije nekoliko godina kada je gostovala sa Splitskim pozorištem.

Uoči ponovnog emitovanja "Đekne" došla je u posjetu glumcu Dragu Maloviću. Sinoć je sa njom razgovarao Saša Radović.

Sinoć poslije predstave u Crnogorskom narodnom pozorištu sreli smo na kratko Arijanu Čulinu koja je igrala Milijanu u popularnoj "Đekni". Arijana se prisjetila onog vremena:

"Ja sam bila student na beogradskoj akademiji, na FDU i tada se radila predstava u SKC-u. Tu predstavu je režirao Milan Karadžić, a igrao mi je oca Mima Karadžić, djedu mi je igrao Petar Božović, mamu Stela Ćetković, Ljilja Dragutinović je igrala babu, dakle, isto jedna sjajna ekipa. To je bila predstava i Živko je došao pogledat’ tu predstavu. A ova prva ekipa, dakle, Milan i Mima, oni su me pronašli na akademiji", priča Čulina i dodaje:

"I kada je vidio predstavu, pozvao me da igram Milijanu, a uzeo druge glumce koji su sudjelovali u seriji. Eto, tako je to bilo. Nije bio nikakav kasting, nego eto, valjda je sve u životu neka igra slučaja, pa je i to ispalo tako".

Danas svi svojataju Živka, svi ga dižu u nebo. Da li je to tako bilo i u tom vremenu? Da li je i u Vašim očima bio, ne mislim samo u Vašim nego u očima glumaca kultna figura?

"Mi smo njega jako poštovali i to svi glumci. Nije bilo uvijek lako. On je bio vođa, znao je šta hoće i ako bi bio snijeg, ako bi bile teškoće on bi prvi krenuo i mi za njim. Nekad smo kadar snimali po cijeli dan, bili bismo umorni, ali on je to tako htio, bio je perfekcionista i dok to ne bi bilo tako, to ne bi bilo gotovo", kaže Čulina i dodaje:

"On je vladao autoritetom. Nije puno govorio. Bio je miran, mudar čovjek. To vam je kao profesor u školi. Autoritet se ne stiče šibom. On je imao moć, mirnoću u sebi i ljudi su ga slijedili".

Biti zvijezda u filmskom poslu je klizav teren.

Arijana Čulina je poslije "Đekne" za trideset godina snimila samo jedan igrani film.

Živi u Splitu i radi u Splitskom kazalištu.

Aleksandar Radović

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније