Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

13. 09. 2019. 20:34 >> 20:33

UOČI PREMIJERE

Lorenci: Veselim se susretu s publikom

Premijera predstave Razgovori o ljubavi reditelja Jerneja Lorencija urađena u koprodukciji Zetskog doma i Slovenskog narodnog gledališča biće odigrana sjutra. Saradnja dva pozorišta veoma je važna, jer svako od njih predstavlja jedan od temelja teatarskog života u svojoj zemlji. O radu sa međunarodnom glumačkom ekipom, o boravku na Cetinju i radu na predstavi i očekivanjima, u susret premijeri za TVCG govori, Jernej Lorenci.

Istraživanje ljudskog tijela, jednog od ključnih pozorišnih znaka druge polovine dvadesetog stoljeća, odvelo je teatar u pravcu koji se samo deceniju ili dvije ranije nije mogao ni naslutiti.

Glumac, osim što je bio interpretator i umjetnik postao je u određenom smislu, izvor umjetničkog djela. Dobar dio pozorišne prakse bio je usmjeren ka njegovim mogućnostima, i rediteljevom nastojanju da iz njega izvuče što je više moguće. Traganje i istraživanje zamijenili su uobičajenu interpretaciju dramskih djela. A upravo se na tome se zasniva poetika Jerneja Lorencija- da sazna, otvori, pokaže, dopre do drugih i sebe.

Iako su se suštinski bavili fenomenom iz naslova predstave, na pitanje šta očekuje od premijernog izvođenja Lorenci odgovara.

Premijera predstave Razgovori o ljubavi zakazana je za sjutra u 19:30 u Kraljevskom pozorištu Zetski dom.

Vanja Kovačević, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније