Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

21. 02. 2013. 17:30 >> 21:48
4

Ankara: Festival karikature

Najbolji Darko Drljević

Trijumf našeg karikaturiste na prestižnom takmičenju u Turskoj. Drljevićeva 106. međunarodna nagrada.

Renomirani crnogorski karikaturista i saradnik Portala RTCG, Darko Drljević pobjednik je jednog od najvažnijih svjetskih festivala karikature  održanom u glavnom gradu Turske, Ankari. Ta svjetska smotra najboljih karikaturista nosi naziv "7-77" i ima jedinu propoziciju da radovi moraju biti razumljivi djeci. Naslov nagrađene karikature je "Rastanak".

Drljevićevi radovi, i inače,  na neposredan način komuniciraju s publikom likovnošću bliskom mentalitetu najmlađih. Istovremeno su u takav likovni izraz utkane i poruke koje nose težinu intelektualnog uočavanja problema s kojima se suočava tzv. mali čovjek.

Drljević će nagradu primiti 19.aprila 2013. na svečanosti u Ankari, kada će biti i otvorena retrospektivna izložba njegove karikature.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније