Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

21. 10. 2021. 10:24   >>  10:25

U 20 SATI

Promocija romana Ilije Đurovića večeras u "Dodestu"

Roman crnogorskog pisca Ilije Đurovića “Sampas“ biće predstavljen večeras podgoričkoj publici‚ u sali Dodest, u 20 sati.

O romanu će sa autorom razgovarati pisac i novinar Brano Mandić.

Ilija Đurović (1990, Podgorica) piše prozu, poeziju, drame i filmska scenarija. Priče su mu objavljene u domaćim i stranim antologijama: Vranac / najbolja kratka priča 2010 (Podgorica, 2010), A Sea of Words (Barselona, 2011, 2012), Dosta je bilo priče (Crna Gora, Hrvatska, 2011), Best European Fiction 2016 (Dalkey Archive Press, USA, 2015), Vranac / najbolja kratka priča 2016, kao i u domaćim i stranim časopisima za književnost.

Za nezavisnu izdavačku kuću Žuta kornjača iz Podgorice, čiji je osnivač i urednik, objavio je zbirke priča "Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima" (2014) i "Crne ribe" (2016). Prvu zbirku poezije "Brid" objavio mu je "Treći Trg" (Beograd, 2018, nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2018).

Autor je dramskog teksta "Sobe", prema kojem je reditelj Mirko Radonjić režirao istoimenu predstavu u produkciji dramskog studija Prazan prostor iz Podgorice. Ko-autor je dramskog teksta "Uspavani", nagrađenog na konkursu za najbolji domaći dramski tekst Crnogorskog narodnog pozorišta. Od 2013. živi i radi u Berlinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније