Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ B.B. ]

28. 12. 2021. 10:43 >> 10:44
1

NOVI USPJEH KOTORANKE

Kristini Miljenović druga nagrada na festivalu u Bugarskoj

Naša mlada talentovana gitaristiknja, Kristina Miljenović, osvojila je drugu nagradu u Bugarskoj na 7. Međunarodnom festivalu gitare "Pleven Guitar Festival 2021".

Mlada Kotoranka osvojila je nagradu među 90 takmičara iz 24 zemalje sa četiri kontinenta svijeta. Bila je jedina predstavnica Crne Gore, a ovo joj je šesta nagrada u ovoj godini.

Kristina iza sebe ima preko 22 nagrade sa svijetskih, međunarodnih i Internacionalnih takmičenja. Mlada gitaristkinja je bila u novembru jedna od kandidatkinja za dodelu prestižne nagrade "21. novembar" koje je najveće gradsko priznanje grada Kotora. Kandidovali su je ŠOSMO "Vida Matjan" i zajednica Ialijana Crne Gore.

Festival se održao u online formi, a inače za samo pet godina Međunarodni festival gitare u Plevenu uspio je da se pretvori u jednu od vodećih manifestacija gitarske umjetnosti u Evropi. Festival obuhvata nevjerovatne koncerte sa izvođačima iz cijeloga svijeta, međunarodno takmičenje visokog nivoa sa stručnim žirijem, inovativni sistem ocjenjivanja, izložbu najnovijih muzičkih proizvoda, predstavljenje majstorskih gitara renomiranih graditelja, brojne radionice, majstorske kurseve, dobru organizaciju i značajan nagradni fond.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније