Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

28. 06. 2022. 11:24 >> 11:22

"GRAMOFON NA JEDNU NOĆ"

Izložba crteža Sanje Raonić sjutra u Budvi

Izložba crteža "Gramofon na jednu noć" akademske slikarke iz Podgorice, Sanje Raonić, biće otvorena sjutra u 21 sat u budvanskom Spomen-domu "Stefan Mitrov Ljubiša".

Radi se o ciklusu crteža koji su nastajali u vrijeme pandemije 2020/2021. kao slikarkina "intuitivna likovna reakcija" na zbirku poezije Gramofon na jednu noć, pjesnikinje Tatjane Ćalasan, i koji "još uvijek diše u nastajanju".

Ovi likovni zapisi Sanje Raonić, za koje kaže da su nastajali bez pretenzija da budu primjenljiva ilustracija, sastavni su dio štampanog izdanje zbirke, koja je objavljena 2021. godine (Obod, Cetinje). Ovom prilikom autorka se budvanskoj publici predstavlja s dijelom radova koji ilustruju prvo izdanje zbirke, kao i jednim brojem crteža koji su rađeni kasnije.

Sanja Raonić je akademska likovna umjetnica (diplomirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi profesora Dragana Karadžića), koja živi i radi u Podgorici. Iza nje su brojne grupne i samostalne izložbe u zemlji i inostranstvu, od kojih valja istaći one u Podgorici, Baru, Nikšiću, Kotoru, Budvi, Dubrovniku, Rijeci, Zagrebu.

Kao ilustrator, sarađivala je na projektima: XX Internacionalni TV Festival Bar – FLASH MOB „Čvor“ 2015. godine; potom FASHION INTELLIGENCE, ActingBook – knjiga nastala pod pokroviteljstvom fondacije Đanfranko Fere i predstavljena je na promociji u Milanu u novembru 2016. godine; i posljednji predstavljaju Ilustracije za zbirku poezije autorke Tajane Ćalasan Gramofon na jednu noć.

Kustos izložbe u budvanskom Starom gradu je Đorđije Bato Boljević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније